Reper

50 Cent: Eminem je odbio 8 miliona dolara za nastup u Kataru!

 • Izvor: Index.hr
 • 09.01.2023.21:22

Reper 50 Cent tvrdi da je Eminemu ponuđena velika suma novca za nastup na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru, no on je tu ponudu odbio.

Iako je nakon nastupa na Super Bowl Halftime Showu pokazao da itekako može zabaviti ljubitelje sporta, 50 Cent tvrdi da ni milioni dolara nisu bili dovoljni da ga uvjere da otputuje u Katar. 

Odbio osam miliona dolara

50 Cent rekao je tokom intervjua za Real 92.3's Big Boy's Neighbourhood da su on i Eminem bili pozvani da nastupaju na Svjetskom prvenstvu. Organizatori su se nadali da će zajedno organizovati nastup. "Zbog Super Bowla dobio sam upit o Svjetskom prvenstvu i imali su proračun od devet miliona dolara", rekao je reper.

Kako kaže 50 Cent, on je htio uzeti milion dolara te da Eminem uzme preostalih osam miliona dolara. Čak je i razgovarao s Eminemovim menadžerom Paulom Rosenbergom o toj opciji raspodjele novca. "Rekli su da Eminem ne želi", rekao je 50 Cent. 

Kritike pjevačima koji su nastupali na SP-u

Nije poznato zbog čega je Eminem odbio nastupati, ali brojni pjevači su uoči Svjetskog prvenstva odbijali nastupe ili govorili da nikada ne bi nastupili u Kataru. Nakon što je potvrđen nastup Calvina Harisa, njega su kritikovali LGBTQ+ aktivisti i aktivisti za ljudska prava koji se ne slažu s katarskim zakonima o ljudskim pravima.

"Veliki sam obožavatelj Calvina Harisa pa sam nevjerojatno razočaran što nastupa u zemlji u kojoj se žene, LGBT+ osobe i radnici migranti tretiraju kao drugorazredni građani. Kupili su ga Katarci...", napisao je na Twitteru aktivist za LGBTQ+ prava Peter Tatchell i to je bila samo jedna od negativnih reakcija na Calvinov nastup.

Inače, 50 Cent je nedavno potvrdio da s Eminemom radi na seriji temeljenoj na filmu 8 milja. "Da, a vi ste mislili da se šalim. Ozbiljan sam, ljudi", napisao je u opisu objave na Instagramu.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Metar moga sela

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.