Bivša teniserka

Ana Ivanović progovorila o kraju karijere, Bastijanu i djeci

 • Izvor: Nova.rs
 • 01.11.2022.13:25

Bila je broj jedan na WTA listi, osvajačica Grend slema, sa radošću smo je gledali na terenu i slavili njene uspjehe, a sada je uplivala u nove vode. Riječ je naravno o Ani Ivanović, proslavljenoj srpskoj teniserki, koja je sada uplivala u kozmetičku industriju, ali se i dalje sa osmjehom sjeća teniske karijere.

Ipak ističe da se pored supruga Bastijana Švajnštajgera, proslevljenog fudbalera, u kući ipak gleda neki drugi sport.

"Pratim, volim da pratim tenis, pogotovo zato što imam još prijateljica koje igraju. Moram priznati da se tenis ne gleda toliko na televiziji koliko fudbal. Basti je i dalje u tome, radi, tako da neki put se desi da je fudbal na televiziji umesto tenisa", rekla je Ana u emisiji "Probudi se" na kanalu Nova S, a prenosi Nova.rs.

Osvrnula se potom i na kraj teniske karijere, te je otkrila i da li joj nedostaje da se takmiči.

"Iskreno prvih par godina ne toliko. Za mene je bio pravi trenutak da prestanem sa profesionlanim tenisom. Međutim, u poslednjih nekoliko godina dok pratim tenis sa drugaricama i pričam o njemu, nedostaje mi. Nedostaje mi takmičenje, turniri, centralni tereni, grend slemovi. Ali, zadovoljna sam gde sam trenutno, imam neke nove izazove i ciljeve u životu, mnogo sam srećna u porodičnom životu i to mi je najvažnije", kazala je ona.

Pričala je i o položaju žena u sportu, te o tome koliko je damama teže kada žele da osnuju porodicu, a istovremeno se bave profesionalnim sportom.

"Mnogo je teže ženama. Čak je to i Serena rekla, 'volela bih da sam Rodžer Federer, da imam porodicu i da nastavim da igram'. S jedne strane, žena, ne samo u sportu, tu imamo limit jer je telo izloženo naporima i u momentima kad treba da osnujemo porodicu treba da se opredelimo, generalno mislim da nam je jako teško da napravimo balans između poslovnog i privatnog života", istakla je Ivanovićeva.

Ana Ivanović je isto godište kao najbolji srpski teniser Novak Đoković, ali je mnogo prije njega prestala da igra. Ipak, imala je čast da bude prva teniserka svijeta, a podigla je i grend slem trofej kada je trijumfovala na Rolan Garosu 2008. godine.

"Uvek sam pričala da sam imala sreću što sam imala karijeru dok sam još bila mlada. Važno mi je da imam nešto svoje, što ću da stvorim, što me ispunjava s poslovne strane. Dečaci su još uvek mali, mi smo tu za njih, Basti i ja usklađujemo sa njima", rekla je.

Ana sa bivšim fudbalerom ima dvoje djece, odnosno dva dječaka, koji pričaju četiri jezika:

"Iskreno, oni pričaju četiri jezika. Srpski i nemački su im kao maternji jezici, engleski im je blizu toga, a pričaju i španski."

Otkrila je i da će početkom naredne kalendarske godine posjetiti Srbiju, a da trenutno živi na relaciji Austrija – Njemačka - Španija.


Tagovi:
 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Emisija: Cirilica, R

  Emisija: Cirilica, R

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 17:50 Slike iz niskih zemalja

  Slike iz niskih zemalja