Пјевач

Баја изгубио бубрег, па отворио душу

 • Извор: Блиц
 • 26.02.2024. 11:00

Пјевач Мирко Пајчин, познатији као Баја Мали Книнџа суочио се са животним изазовима још у д‌јетињству. Са само седам година остао је без бубрега, а захваљујући чувеном сарајевском доктору Јозефу Кафки остао је жив.

Војска је највећа животна школа. Мене су погрешно лијечили, доктор Јозеф ме је спасао. Мислио сам да никад нећу доћи кући – рекао је Баја, па се присјетио периода када му је живот висио о концу:

– Негд‌је у шестој, седмој години испратио сам оца на аутобуску станицу, враћао се у Њемачку. И кад је отишао, ја сам се враћао кући, преко неког дрвеног прелаза, нешто ми је укочило ногу, нисам могао да пређем. Породица се забрине шта је д‌јетету, води докторима у Ливно, нису могли ништа да установе. У суштини је био проблем с десним бубрегом. И мало немара, мало незнања, 1972. шарена времена, пребаце ме у Сарајево. Оперише ме доктор Јозеф Кафка, Јеврејин, практично ми је спасао живот јер је бубрег био толико иструлио да то није нормално. Изгубио сам бубрег са седам година. Отац је морао да се врати након два дана, да спасава живот сину, све што је зарадио давао је на моје лијечење. Зато ја не дам на њих никад, на родитеље, без обзира на то и да нису такви, ја опет не дам на њих!

Полицијска акција у КПЗ Бијељина

Полицијска акција у КПЗ Бијељина

Баја каже како га је друга супруга Дијана промијенила.

– Она је моја најискренија љубав досад. Она ме је смирила и промијенила. Камо среће да сам је раније срео. Заједно смо 10 година, упознао сам је испред мјењачнице и одмах пољубио. Вјенчали смо се прије неколико година на Санторинију и имамо два сина – рекао је Баја, па се дотакао родитељства у којем, због природе посла, није учествовао онолико колико је желио.

– Сваки моменат с мојом д‌јецом ми је најбитнији. Нисам био уз њих јер сам често путовао због наступа, али сваки свој слободан дан гледам да им посветим. По три мјесеца сам умио да проведем на другом континенту. Д‌јеца су ми музички надарена, али не знам имају ли такве амбиције. Не стиже се лако до успјеха у овом послу – казао је Баја, па проговорио о својој баби која је јако утицала на његово одрастање.

Компаније избацују дипломе из огласа за посао, предност дају вјештинама

Компаније избацују дипломе из огласа за посао, предност дају вјештинама

– Баба нас је подизала, рано је остала без мог д‌једе Мирка, она је све подизала. Била је много лијепа жена, али није хтјела да се удаје. Просили су је генерали. У ово вријеме је немогуће да има таквих жена, ја то још нисам срео. Отац ми је такав, какав је, има 81 годину, а као младић је. Контра сам од њега тотално, возио је неке моторе по Њемачкој. Д‌једа ми је дао тај надимак, већ 42 године је тај надимак. Увијек, кад је пио ракију неку, каже: “Баја.” Мали Книнџа сам добио у Книну, био сам много мали растом, баба нека је рекла: “Ено га мали Книнџа.” Мислим да је пресудна била поезија кад сам почео да пишем све то. Врло је интересантно изгледало, вршио сам попис – закључио је Баја у емисији “Премијера викенд-специјал”.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

 • 19:49 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:50 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.