Oduševio publiku stihom

Bora Čorba: Moje tijelo pošaljite u Čačak, a srce ostavite u Ljubljani

  • Izvor: Kurir
  • 23.03.2023. 22:48

Bora Čorba održao je koncert u svom rodnom Čačku, a riječi koje je izgovorio pred spektakl bile su vrlo emotivne.

Rođen sam u Čačku i bio sam veoma uzbuđen kada sam prošle godine dobio priznanje počasnog građanina. Ja sam Čačanin na privremenom radu tamo negdje napolju, svi mi koji smo van Čačka jednog dana ćemo se vratiti na padine Jelice da ostanemo zastalno u Čačku – rekao je Bora kroz osmijeh, pa se osvrnuo na to da bi jedna ulica u Čačku trebalo da nosi njegovo ime.

– To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Volio bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove Borino sokače – priča roker.

Čorbu su iz prvih redova slušali školski drugari, prijatelji, poznanici, ali i njihova djeca i unuci.

– Sada mi je teško da pričam. Želio sam da ovaj intervju dam nakon koncerta, jer tada je sve lakše. Obećavam dobru svirku. Velika je odgovornost svirati u Čačku, ja u svom gradu uvijek imam tremu, pa i sada, u ovim godinama – rekao je Bora dodajući da je u Čačak doveo i čika Jocu Zmaja, člana benda koji se ne viđa često.

Nova pjesma popularne rok grupe “Dve gitare”, posebno znači bendu jer ju je komponovao pokojni Miša Aleksić, basista grupe, ipak pjevač nije mogao da odgovori na pitanje kada će izaći njihov novi album.

– Živim u Sloveniji, tamo imam ženu koju volim i zasad mi je to dovoljno. Ponavljam, doći ću, obećao sam, na padine Jelice – zaključio je Bora, za kojeg je susret s Čačanima takođe bio emotivan.

Inače, reči pjesme “Dve gitare”, vrlo su simbolične, a Čačani su bez daha slušali najemotivnije stihove koji glase.

Moje telo pošaljite

U Čačak, u Srbiju,

U Ljubljani ostavite

Srce, neka bude tu, prenosi Kurir.