ATV

Silvina Luna

Glumica preminula zbog komplikacija nakon popularnog estetskog zahvata

 • Извор: АТВ
 • 05.09.2023. 17:30

Silvina Luna, argentinska glumica preminula je u 44. godini. Luna je bila u bolnici jer se liječila od komplikacija koje su nastale nakon zahvata estetskog hirurga. Luna je bila na brazilskom liftingu zadnjice još 2011. godine, a od tada se borila s komplikacijama, piše Večernji list.

Naime, kako navode mediji, doktor joj je ubrizgao polimetakrilat, supstancu koju je argentinska Nacionalna uprava za lijekove, hranu i medicinsku tehnologiju zabranila. 

Mediji isto tako navode da je Lunu operisao hirurg Anïbal Lotocki. On je 2021. optužen zbog smrti TV voditelja i modnog stručnjaka Mariana Caprarola. Mariano je preminuo od komplikacija iste operacije. 

Doktori joj tokom operacije u stomaku ostavili ogroman instrument

Doktori joj tokom operacije u stomaku ostavili ogroman instrument

Polimetilmetakrilat je inače prozirna, kruta plastična tvar koju proizvođači koriste kao zamjenu za staklo u dijelovima vozila, lećama, pločama i prozorima. 

Silvini je opasna tvar izvađena iz tijela 2016. Operisao ju je tada u Miamiju doktor Crisitan Pérez. Kazao je kako je glumica i manekenka razvila autoimunu bolest, a kasnije su joj zatajili i bubrezi. 

Tragedija u BiH: Beba preminula nakon rutinske operacije

Tragedija u BiH: Beba preminula nakon rutinske operacije

Stanje joj se pogoršalo dok je čekala novi bubreg. Ali stanje joj se pogoršalo. Bolnica je nakon toga objavila saopštenje da Luna diše samostalno, uz kineziološku, nutritivnu i psihičku rehabilitaciju, ali to nije potrajalo, jer je razvila bakterijsku infekciju i vraćena je na respirator. Njen blizak prijatelj izjavio je kako su ljekari njenom bratu morao objasniti da nije moguće više ništa učiniti za nju, jer je prestala reagovati na lijekove. 

Međunarodna policijska operacija: Razbijena zloglasna kriminalna platforma

Međunarodna policijska operacija: Razbijena zloglasna kriminalna platforma

- To je vrlo teška odluka koju je njen brat morao donijeti, bilo mu je jako teško odlučiti o životu njegove sestre - rekao je porodični prijatelj nakon što je glumičin brat Ezequiel Luna dao odobrenje ljekarima da je skinu s respiratora. 

(Dalmatinski portal)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.