Мартина Врбос

Хрватица која жели представљати Србију на Евросонгу показала три прста: Можете ме звати Мартина Србос

 • Извор: Блиц
 • 14.02.2024. 16:26

Велика прашина подигнула се око Мартине Врбос, 39-годишње пјевачице из Ријеке, која ће се крајем фебруара такмичити на "Песми за Евровизију" јер жели представљати Србију на Евросонгу који се ове године одржава у Шведској.

Пјевачица каже како се пријављивала и на хрватску "Дору", али никад није прошла. Баш зато одлучила је окушати срећу у комшилуку.

Гостујући у емисији "Амиџи шоу", Мартина је у уторак навече након најаве водитеља подигла три прста и рекла: "Од вечерас ме можете звати Мартина Србос, а не Врбос!".

Мартина је, иначе, у браку са Србином, већ годинама живи у Београду и има српско држављанство, но појединци су је на друштвеним мрежама свеједно напали због жеље да на Евросонгу представља туђу земљу, преноси Блиц.


„Ја сам Мартина Врбос, умјетница, пјевачица. Јесте ли знали да умјетници немају поријекло, земљу, држављанство и националност? Јесте ли знали да умјетници не знају ни за боју коже? Јесте ли знали да је умјетницима у музичкој индустрији, којој ја припадам, музика једина религија?

Ако нисте, вријеме је да сви схватите да Србију (потенцијално) на ‘Евровизији‘ у Малмеу неће представљати Хрватица, већ пјевачица, умјетница, која је у клубу ‘Квинси Џонс‘ пјевала пред великим музичким именима у публици и нису ме питали ко сам и одакле сам... Сад ви мени реците ко сам ја и ко ће, у случају да пјесма ‘Да ме волиш‘ побиједи, представљати Србију у Малмеу“, реаговала је Мартина након неугодних критика.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

  'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска