Opasne dijete i metode

Najekstremnije stvari koje su poznate ličnosti učinile da smršaju za ulogu

  • Izvor: klix.ba
  • 03.08.2022.18:23

Glumci su poznati po tome što su ponekad ekstremni kako bi se pripremili za ulogu, a brojni su se upuštali u opasne dijete da bi izgubili kilograme.

Glumci poput Heatha Ledgera, Hilary Swank, Roberta De Nira i Christiana Balea bili su priznati po svojim ekstremnim metodama pripreme za uloge, a ponekad ova ekstremna posvećenost postaje i fizička.

Određeni glumci prošli su kroz ekstremne transformacije mršavljenja kako bi se pripremili za ulogu. I često su te transformacije nezdrave i granično opasne.

Mila Kunis ponovo je počela pušiti

Kunis je glumila balerinu u filmu "Black Swan" iz 2010. godine, a kako bi se uklopila u ličnost balerine odlučila je da smršaviti za tu ulogu. Međutim, Kunis je jednom prilikom rekla da je izgubila nezdravu količinu kilograma i da nikome ne bi preporučila da uradi ono što je ona uradila za film.

"I reći ću vam ovo, ja ovo uopće ne promoviram, ali nekada sam bila pušač, pa sam pušila puno cigareta i unosila ogromnu količinu kalorija", kaže Kunis.

Anne Hathaway jela je samo ovsenu kašu

Hathaway je izgubila ukupno 11 kilograma za ulogu Fantine u filmu "Les Mis". Iako je bila slavljena i priznata zbog svog sjajnog nastupa u filmu, zvijezda se podvrgla opasno nezdravoj ishrani za ovaj gubitak težine.

Prema Vogueu, Hathaway je jela samo dvije porcije ovsene kaše dnevno kako bi smršavjela.

"Morala sam biti opsesivna oko toga - ideja je bila da izgledam blizu smrti", kaže ona za Vogue.

Christian Bale je jeo samo jabuke i tunu

Bale je možda jedan od najekstremnijih glumaca kada je u pitanju transformacija svog tijela za ulogu. I smršavio je i udebljao se za filmove, ali transformacija tijela koja je najviše privukla publiku je njegov gubitak težine od 55 kilograma za "The Machinist", film o čovjeku koji se bori s nesanicom.

Da bi smršao, Bale je svaki dan pio crnu kafu i jeo jednu konzervu tunjevine sa jednom jabukom. Iako je ovo ekstremno mršavljenje djelovalo, nije iznenađenje da nešto poput ovoga može izazvati pustoš po zdravlje osobe. Zapravo, Bale sada priznaje da njegove dosadašnje metode transformacije za ulogu moraju prestati.

Matthew McConaughey jeo je puding od tapioke za "Dallas Buyers Club"

McConaughey je izgubio 24 kilograma za film "Dallas Buyers Club" iz 2013. godine, gdje je glumio čovjeka sa HIV/AIDS-om 80-ih. Kako bi sa 85 kilograma spao na 61 za samo pet mjeseci, McConaughey je usvojio čudnu dijetu od ribe, povrća, bjelanaca i pudinga od tapioke.

Tagovi: