ATV

Tužbu podnela po novom zakonu u Kaliforniji

Nova optužba protiv Bila Kozbija: Manekenka tvrdi da ju je glumac silovao

  • Izvor: Nova.rs
  • 01.06.2023. 21:33

Sud u američkoj državi Kalifornija, u građanskoj parnici, prošle godine je presudio da je glumac Bil Kozbi seksualno napao Džudi Hat, sada 64-godišnjakinju, u Plejboj vili u Los Anđelesu 1975. godine kada je ona bila tinejdžerka i naložio komičaru da joj isplati 500.000 dolara odštete za emocionalne bolove zbog incidenta.

Osim nje, optužbe protiv glumca su nešto kasnije iznijele i Lili Bernard, Eden Tirl, Džul Gitens, Dženifer Tomspon i Sindi Led i u Njujorku podnijele tužbe protiv njega.

Naime, one tvrde da ih je glumac zlostavljao u razdoblju od 1969. do 1991. godine, te da je iskoristio poziciju na kojoj se tada nalazio i moć koju mu je pružala da bi napastvovao žene.

Guvernerka je ovim povodom potpisala zakon koji daje rok od godinu dana da se pokrenu stari slučajevi seksualnog napada i silovanja, a ovaj rok je započeo 24. novembra tekuće godine.

"Mislim da tražite mene": Predao se serijski ubica i silovatelj

Pored kontroverznog glumca, žene su tužile i studio u Njujorku gdje je snimana Bilova emisija „Kozbi šou“ i „EnBiSi Universal“ koji je napravio seriju.

Ipak, tu nije kraj optužbama na račun poznatog glumca.

Kako piše „Daily Mail“, Kozbija je sada u Kaliforniji tužila i bivši „Plejboj“ model Viktorija Valentino koja tvrdi da ju je glumac silovao prije pet decenija.

Viktorija je u četvrtak podnela tužbu Višem sudu okruga Los Anđelesa po novom zakonu koji je ukinuo zastarjelost slučajeva seksualnog napada u građanskim slučajevima.

(Nova.rs)