Ris Viterspun

"Plavuša sa Harvarda" danas puni 47 godina

 • Izvor: Ona.rs
 • 22.03.2023. 09:10

Čuvena plavuša i glumica Ris Viterspun danas puni 47 godina. Rođena u Nju Orleansu, u Luizijani, 1976. godine u porodici Džona Viterspuna, otorinolaringologa, i Beti Viterspun, profesorke koja je predavala medicinskim sestrama.

Ova talentovana glumica do svoje 47. godine ostvarila je mnogo toga u životu. Osim glume, ona se ozbiljno bavi i biznisom i produkcijom.

Čini se da sve što dodirne pretvori u uspjeh, te je zbog toga mnogima postala inspiracija, a ovo je njena životna priča.

Početak karijere

Glumica je prvi put stala pred kamere u sedmoj godini, kada su je roditelji prijavili na audiciju za snimanje lokalne reklame. Taj angažman otvorio je put časovima glume, a onda i glavnoj ulozi u filmu Roberta Maligana "Čovjek na mjesecu" koju je dobila u 14. godini života.

Ris je potom sa 23 godine odigrala nevjerovatnu ulogu u "Izborni dani". Međutim, uloga po kojoj je mnogi pamte je ona koju je igrala u filmu "Plavuša sa Harvarda", piše "Brightside".

Njen trud i rad krunisan je Oskarom za biografski film o Džoni Kešu - "Hod po ivici".

Poslije ovog filma u njenoj karijeri je došlo do zastoja i niza manje zapaženih ostvarenja, poslije kojih se našla na listi jednog tabloida među glumicama koje su "prije deset godina bile zvijezde".

Brak i najveći životni izazov

Ova simpatična plavuša 1999. udala se za glumca Rajana Filipea s kojim je dobila sina i kćerku. Ris Viterspun i Rajan zajedno su briljirali u filmu "Cruel Intentions", a onda su bili u braku do 2008. godine.

Međutim, kako su tada pisali strani mediji, glumcu je prilično smetalo to što njegova, sada već bivša draga, zarađuje daleko više od njega.

Poslije razvoda, Ris se povukla iz javnog svijeta.

Godine su prolazile, a Ris nije snimila filmove koji su izazivali pažnju.

No kako poslije kiše uvijek dođe duga, tako je i poslije teškog perioda došao onaj u kom je sve išlo nabolje.

Agent za talente Džim Tot i Ris počeli su da se zabavljaju 2010. godine, a već sljedeće godine su stali na "ludi kamen".

Džim i Ris su 2012. godine postali roditelji jednog preslatkog dječaka, a poslije porođaja glumica je ponovo stala na noge i vratila se javnom životu.

Džim ju je usmjerio na pravi put i motivisao je da se vrati glumačkim vodama.

Jedna od najmoćnijih žena

Kada je dobila podršku svog supruga, glumica je odlučila da osnuje sopstvenu produkcijsku kuću "Hello Sunshine", kako bi omogućila sebi da razvije realne ženske likove koje bi sama voljela da igra. To je bio trenutak kada se "osvetnički" vratila u Holivud, kao glumica i producent.

Mnogi su se pitali kako je Ris postala tako bogata, jer vrijednost njenih nekretnina iznosi više od 400 miliona dolara. Naime, veliki dio njene zarade dolazi od prodaje pomenute uspješne producentske kuće koja stoji iza filmova, serija i emisija poput "Big Little Lies", "Little Fires Everywhere" i "The Morning Show".

Glumica je zauzela 74. mjesto na Forbsovoj listi najmoćnijih žena za 2021. godinu.

Ona svojim primjerom nastavlja da uvjerava žene da ne moraju da se suoče sa teškoćama koje je ona prolazila.

Tagovi:
 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.