ATV

Majkl Foks

Priznanje glumca rastužilo svijet: "Da, smrt kuca na vrata

 • 30.04.2023. 07:53

Majkl Foks se više od 30 godina bori sa Parkinsonovom bolešću, a u posljednje vrijeme mu se zdravstveno stanje pogoršalo pa je primoran da se kreće uz pomoć invalidskih kolica.

Zvijezda filmskog serijala 'Povratak u budućnost' dao je intervju za emisiju CBS-ovu emisiju 'Sunday Morning' i priznao koliko mu je teško.

"Neću dočekati 80. godinu", rekao je glumac i dodao:

„Da, smrt kuca na vrata. Neću lagati. Postaje teško, postaje sve teže. Svaki dan je sve teže", ispričao je Majkl novinarki Džejn Pauli. 

Potom je otkrio da je imao operaciju uklanjanja benignog tumora na kičmi, no zahvat mu je 'poremetio' hodanje pa je počeo da 'lomi' i druge dijelove tijela, uključujući ruku, lakat, lice i šaku. Objasnio je kako je 'veliki ubica' Parkinsonove bolesti padanje, a mogu biti i problemi sa žvakanjem hrane i upala pluća.

Žena Patrika Svejzija o prvim simptomima raka pankreasa: Otišao je ljekaru zbog žutih očiju

Žena Patrika Svejzija o prvim simptomima raka pankreasa: Otišao je ljekaru zbog žutih očiju

"Ne umire se od Parkinsonove bolesti. Umire se s Parkinsonovom bolešću. Tako, da, razmišljao sam o smrtnosti ove bolesti", ispričao je Foks. Majklu su doktori postavili dijagnozu kada je imao 29 godina i tada je pokrenuo fondaciju, radio na filmskim i televizijskim projektima i bio je posvećen porodici. Glumac je uvijek nalazio snagu i u svojoj supruzi i koleginici Trejsi Polan (62) kojom se oženio 1988. te imaju bliznakinje Akvinu i Šajler i ćerku Esmu i sina Sama.

"Trejsi i djeca su nevjerovatni. Znam da zvuči dosadno, zvuči kao bajka, ali u braku smo 30 i nešto godina, tako da smo očito nešto dobro otkrili', rekao je Foks (story.hr).

Pratite nas i putem Vibera

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еnergo klub

  Gđe na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Еnergo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.