ATV

Проблеми

Роналду пријети тужба од милијарду долара

 • Извор: Танјуг
 • 29.11.2023. 21:44

Фудбалер Кристијано Роналдо налази се пред могућом тужбом групе људи из САД због ушешћа у промоцији Бајненса, највеће берзе криптовалута на свијету, а подносиоци истичу да их је његова подршка навела да направе губитке, пренио је данас Би-Би-Си.

Овај медиј наводи да подносиоци тужбе због тога намјеравају да траже одштету у износу који прелази милијарду долара.

Подсјећа се да је у новембру 2022. године, Бајненс најавио своју прву ЦР7 колекцију "незамјенљивих токена" (НФТ), у партнерству са Роналдом.

Чувени португалски фудбалер је у видео снимку, који кружи на друштвеним мрежама и најављује партнерство, рекао потенцијалним инвеститорима да ће то бити "награда навијачима за све године подршке".

Роналдо шмекерски судији рекао да није било пенала

Роналдо шмекерски судији рекао да није било пенала

Назив ЦР7 односи се на Роналдове иницијале и број дреса, а користи се као бренд у низу производа, од обуће до парфема, што му је помогло да постане један од најбогатијих спортиста на свијету.

НФТ су виртуелна средства која се могу купити и продати, али постоје само у дигиталном облику и употребљавају се за означавање власништва над нечим, попут слике или видеа на мрежама.

Најјефтинији токен из колекције НФТ ишао је по цијени од 77 долара, када је пуштен у продају у новембру 2022, али му је годину дана касније цијена била само око један долар, напомиње Би-Би-Си.

Подносиоци захтјева наводе да је Роналдова промоција Бајсенса довела до увећања претрага за 500 одсто за крипто берзу, која је регистрована на Кајманским острвима.

Роналдо за њега говорио да је бољи него он, али се уништио

Роналдо за њега говорио да је бољи него он, али се уништио

Они истичу да је то навело људе да преко те фирме  инвестирају у "нерегистроване хартије од вриједности", као што је Бајнесова БНБ криптовалута.

Према америчкој комисији за хартије од вриједности (СЕЦ), ова имовина се може сматрати хартијама од вриједности, а славне личности које их подржавају морају да поштују закон САД.

Предсједник СЕЦ-а Гери Генслер је раније рекао да "познате личности морају да открију јавности од кога и колико се добија промовисањем улагања у хартије од вриједности".

Насртање на Роналда из другог угла: Није га ударио навијач

Насртање на Роналда из другог угла: Није га ударио навијач

"Када славне личности подржавају могућности улагања, укључујући хартије од вриједности крипто имовине, инвеститори би требало да пажљиво истраже да ли су та улагања добра за њих, као и да знају зашто славне личности дају такве препоруке", рекао је он.

Подносиоци захтјева наводе да је Роналдо требало да открије колико је био плаћен, али он то није урадио.

Шеф консултантске фирме Девер груп Најџел Грин, навео је да је од кључног значаја препознати то да "бацање кривице на Роналда превише поједностављује сложено питање".

"Умјесто тога, пажња би такође требало да буде усмјерена на свјетске регулаторе, који су били спори у успостављању јасних смерница за ову финансијску област у повоју", поручио је Грин.

Отворен Роналдов музеј, статуа насмијала све:

Отворен Роналдов музеј, статуа насмијала све: "Да ли је то Меси"

Би-Би-Си наводи да изгледа како Роналдо и Бајненс планирају поново да сарађују у будућности, а недавно је фудбалер на друштвеним мрежама објавио да се с тим у вези "нешто кува".

Британски медиј истакао је да нико од њих није одговорио на захтеве за коментар.

Пратите нас и путем Вибера

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Бизнис клуб (Р)

  ‘Бизнис клуб’ приближава економију и пружа релевантне актуелности из области економије и привреде, прати економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражује њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)