"Ja njegovu ženu nisam gledao"

Šašić otvorio dušu: "Volio sam Lukasa, a on me je izdao kada je oženio moju Sonju"

  • Izvor: Kurir
  • 11.10.2021.21:50

Željko Šašić smatra da ga je Aca Lukas, kojeg je volio kao prijatelja, izdao kada je započeo vezu s njegovom bivšom suprugom Sonjom Vuksanović, s kojom ima kćerku.

- Družili smo se Lukas i ja. Više sam ja kapirao njega kao prijatelja, nego on mene. Bio je lažni prijatelj. Iz njegovog ponašanja bilo je teško zaključiti da će biti takav kakav je ispao poslije. Volio sam ga ko prijatelja, on je uvijek bio nestašan, uvijek sam mu bio glas savjesti. Čudni su to likovi. To je bilo šokantno za mene, kad sam saznao za njega i Sonju, ali smo svi nastavili svoje živote. Ja njegovu ženu nisam gledao. Sa tim njegovim okruženjem je bilo teško raspravljati se. Sa njim mogu da se pomirim, ali da se družim neću. Mi smo i razgovarali o stvarima o kojima je trebalo da se razgovara, dok ste vi novinari mislili da smo u sukobu - otkrio je Šašić.

On je otkrio kako se upoznao i zavolio sa Sonjom.

- Moja prva turneja u Njemačkoj je krenula baš iz tog grada gdje je Sonja živjela. Tamo smo počeli da se viđamo i malo-pomalo rodila se ljubav, a poslije i Sofija. Bio sam protiv toga da se ona miješa u moj posao, ali je imala želju da bude u mom spotu, to sam shvatao isključivo profesionalno. Dobro se snašla. Tad je bila mlada i zgodna, vjerovatno je htjela da ima neku uspomenu - rekao je Željko.

Pričao je o tome koji je glavni razlog njegovog razvoda sa Sonjom.

- Bila je jako ljubomorna i nezgodna. Nije bilo lako biti djevojka Željka Šašića u to vrijeme. Različite smo ličnosti, imamo različite želje i potrebe. Zbog tih različitosti ljudi se i razvode. Svako ima neka svoja očekivanja od partnera u bračnoj zajednici. Nije ni bitno ko je kriv, živi smo i zdravi. Nismo mogli da se dogovorimo, a najgore je to kad sa nekim treba da živiš u četiri zida, a da to nije neka atmosfera koja treba da bude. Svako je sebi dao neku drugu šansu. Ne znam ko je tu više dobio a ko izgubio. To su bili trenuci koji ne vode ka dobru. Moramo sebe terati da idemo napred, nije kraj svijeta. Nemam nikakav odnos sa Sonjom, niti kontakt - istakao je folker.

Šašić se osvrnuo i na aferu u kojoj su on i njegova bivša djevojka glavni akteri. Radi se o tome da je Katarina Lazić njega optužila da mu je bila rob i da joj je ukrao automobil. On je objasnio o čemu se tu radi.

- Notorna laž je da sam ja nekoga držao kao roba tri godine i maltretirao. Imao sam posla ovih dana sa advokatima. Ja ne kradem ništa, a kamoli kola i to kola koja se vode na mene. Ne želim da niko na taj način ruši moj kredibilitet - oštar je bio pjevač.

(Kurir)