ATV

Tim Curry

Slavni glumac prikovan za kolica, a njegova zadnja fotografija slama srce

  • Izvor: Radio Sarajevo
  • 13.05.2023. 08:47

Glumac Tim Curry, zvijezda filmova Rocky Horror Picture Show i Ono (It), vjerojatno će ući u istoriju kao jedan od najvećih glumaca.

Njegov talent i radna etika osigurali su glumcu rođenom 19. aprila 1946. godine u Velikoj Britaniji da ostane konkurentan u showbiznisu decenijama. Međutim, prije 10 godina dogodila se tragedija koja je Timu Curryju promijenila život. Doživio je moždani udar, koji je srećom preživio, ali je ostavio posljedice na njegovo zdravlje.

Nedavno je u svom domu u Los Angelesu proslavio 77. rođendan, gdje živi mirnim životom daleko od svjetla reflektora. Prikovan je za invalidska kolica do kraja života, a još uvijek ide na fizikalne i govorne terapije.

Porodica i prijatelji navodno su godinu dana tajili Curryjev moždani udar, ali na kraju je informacija procurila u javnost preko Daily Maila.

Iako više ne glumi, Curry se povremeno pojavljuje u javnosti na obilježavanju godišnjica ili gostuje u videopozivima s obožavateljima.

Osim glumačke, svojevremeno je izgradio i pjevačku karijeru. Izdao je nekoliko studijskih albuma i išao na turneje, no nije ostvario naročit komercijalni uspjeh.


Glumio je Pennywisea u hororu It, filmskoj adaptaciji mjuzikla Annie, Sam u kući 2, te ostvario brojne televizijske uloge u serijama, a nebrojeno puta je bio nominovan za glumačke nagrade.

Osvojio je tri Tonyja i dvije Laurence Olivier nagrade za zapažena ostvarenja na pozorišnim daskama, piše Jutarnji.

Tagovi: