Популарни пјевач

Траже се туристички водичи за туре по родном селу Харија Стајлса

  • Извор: РТС
  • 02.04.2024. 21:55

Енглески туристички водичи који су без посла или нису задовољни условима на постојећим радним мјестима имају прилику да добију интересантну позицију. Међутим, пред њима је веома специфичан захтјев: стручно познавање пјевача Харија Стајлса.

Село у Чеширу у Енглеској преплављено је младим посјетиоцима који долазе да виде родно мјесто музичке звијезде Харија Стајлса. Како би хиљадама туриста пружили боље искуство, надлежни су организовали аудицију за туристичке водиче.

Више од 5.000 обожавалаца - познатих као Harries - посјетило је Холмс Чапел у посљедњих годину дана. Ово поп ходочашће у пјевачев родни град за многе је авантура о којој сањају мјесецима.

Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ

Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ

За неке се говорило да "ризикују живот и удове“ да би посјетили место Стајлсовог првог пољупца - жељезнички вијадукт у близини озлоглашено прометног главног пута, што је навело мјештане да прошле године објаве мапу за лакше сналажење при самосталном обиласку мјеста.

Сада су мештани одлучили да оду корак даље. Организација "The Holmes Chapel Partnership", објавила је да покреће сопствене званичне туре и да тражи пјевачеве суперфанове који ће бити водичи.

Очекује се да ће интересовање за позицију бити толико да је село спремно да читав један дан прима заинтересоване на аудицији која ће бити одржана касније овог мјесеца.

Ово неће бити класичан разговор за посао, већ ће вјероватно више личити на аудицију у стилу оних које се одржавају за шоу-програме попут Икс фактора у којем се Стајлс прославио.

Како наводе у организацији "The Holmes Chapel Partnership", желе да запосле обожаваоце старије од 16 година, али се могу пријавити и старији појединци.

Прилив поштовалаца Харија Стајлса из цијелог свијета довео је до пословног бума у Холмс Чепелу, а повећан обим посла биљежи и пекара у којој је пјевач радио пола радног времена прије него што је стекао славу као члан групе "One Direction". У пекари се и даље налази плакат са њиховим најпознатијим радником у природној величини који држи бијелу векну - која је, као што је и очекивано, постала најпродаванији производ.

Вођени обилазак Харијевог родног села обухватиће његове бивше школе, викендицу са терасом у којој је одрастао и оближњи кинески ресторан у који је некада водио Тејлор Свифт.

Највеће интересовање влада за вијадуктом Твемлоу, иначе неупадљив жељезнички мост, гдје се Стајлс наводно први пут пољубио са неким.

Објекат познат међу обожаваоцима као "Харијев зид“ такође је мјесто гдје је Стајлс написао своје име током биографског филма објављеног 2013. године. Од тада су обожаваоци из далеких крајева попут Аустралије, САД и Мексика путовали на обично блатњаво поље у јужном Чеширу да би написали своје име поред имена свог идола.

Надлежни су прошле године упозоравали више пута да се посјетиоци излажу огромном ризику прелазећи прометни главни пут да би дошли до Харијевог зида након што су објавили мапу за неустрашиве посјетиоце са безбједнијом рутом.

Очекује се да вођени обиласци почну у јуну и трају до септембра.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: