Odlazak legendarne pjevačice

Zašto se Tina Tarner odrekla američkog državljanstva? Prije 23 godine otišla i ni osvrnula se nije

  • Izvor: Kurir
  • 25.05.2023. 13:21

Preminula je Tina Tarner - žena lavica, kraljica rok muzike, velika sila i vječita inspiracija mnogima. Ono što je ona doživjela u svom životu dugom 84 godine, malo ko bi poželio. Da bilo je tu uspjeha. Da bilo je i velike sreće u ljubavi, ali tragedije su te koje su označile život Tine Tarner.

Majka je nije željela, muž je krvnički tukao, a pjevačica je doživjela i smrt dva sina. Mnogi bi rekli da većeg prokletstva nema.

Rođena Amerikanka je prije 23 godine odlučila da napusti Sjedinjene Američke Države i nikad se više ne osvrne.

"Napustila sam Ameriku jer je moja karijera bila u drugoj zemlji, moj dečko je bio u drugoj zemlji. Evropa je bila ta koja je podržavala moju karijeru i moju muziku. Moj dečko se preselio tamo da vodi kompaniju, a ja sam oduvijek htjela da odem u Švajcarsku i tamo sam veoma srećna," rekla je Tina Tarner u jednom intervjuu.

Tina Tarner pred smrt otkrila s kakvim se

Tina Tarner pred smrt otkrila s kakvim se "demonima" borila

"U Švajcarskoj se osjećam kao kod kuće. Ne mogu da zamislim bolje mjesto za život," rekla je kraljica rok muzike koja se 2013. godine odrekla Američkog državljanstva.

Tina je još davne 1986. godine počela da se zabavlja sa njemačkim muzičkim dirigentom Ervinom Bahom da bi se udala za njega 1993. godine.

Iako je Bah od Tine mlađi 16 godina, njih dvoje su se zaljubili na prvi pogled.

Preminula Tina Tarner

Preminula Tina Tarner

Nakon 27 godina zabavljanja, Tina i Bah su se vjenčali na Ciriškom jezeru, a Tina je Baha nazvala njenom "prirodnom silom".

Sa riječima da je za Ameriku ne veže ništa sem porodičnih veza, napustila je ovu zemlju a da se nije ni osvrnula.

Na prednjoj strani njenog imanja nalazi se metalna ploča na kojoj piše: "Nemoj ni da pomisliš da gnjaviš Tinu Tarner prije podneva."

Tagovi: