Loš meč protiv Torina

Analitičari o Vlahoviću: Mogao bi da se izgubi pod Alegrijem

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 19.02.2022.20:48

Srpski napadač Dušan Vlahović nije postigao gol na posljednja dva meča u dresu Juventusa (neki računaju i tri, jer su onaj protiv Sasuola u Kupu pripisali kao autogol Tresoldija), što je i te kako alarmiralo fudbalske analitičare u Italiji koji tvrde da postoji mogućnost da pod vođstvom Masimilajana Alegrija postane izgubljen.

Naime, Vlahovićeva partija u gradskom derbiju sa Torinom (1:1) postala je ključna tačka razgovora u debatama poslije meča, a većina učesnika iste složni su da je Alegrijeva defanzivna i negativna taktika ostavila Srbina izolovanog u napadu. Barem tako mišu italijanski mediji...

Vlahović je na meču sa Torinom imao samo 14 dodavanja i 20 dodira, a uputio je samo jedan udarac ka golu Vanje Milinković-Savića. Otuda i ne čudi što mediji na "čizmi" prenose da postoji stvaran rizik da Srbin  neće moći da pokaže sav svoj potencijal pod Alegrijem čiji taktički sistem nije baš najprikladniji kvalitetima najnovijeg pojačanja Bjankonera.

Vlahović je na debiju postigao gol, zatim je na sljedećoj utakmici u Kupu protiv Sasuola takođe tresao mrežu, mada uz pomoć defanzivca protivničkog tima, dok je potom zatajio protiv Atalante i sada protiv Torina.

- Imao je problema zato što je veoma dobar igrač, ima još dosta da uči. Kao i što drugi imaju da uče. Morao je da čitav meč da vuče Bremera po terenu i da mu ne dopusti da bude glavni. Njihov štoper je veoma jak na lopti u duelima, a mnogo slabiji kada mijenja poziciju zbog napadača - rekao je Alegri o partiji Vlahovića kog mediji u Italiji posljednjih dana povezuju sa bivšom misicom iz 2019. Karolinom Stramare.