Predsjednik KS BiH

Boris Spasojević potvrdio za ATV: Dopis FIBA za registraciju igrača KK Igokea u Ligi šampiona

 • Извор: АТВ
 • 04.10.2021. 23:32

Boris Spasojević, predsjednik Košarkaškog saveza BiH potvrdio je za ATV da je poslao dopis FIBA za registraciju košarkaša Igokee za nastup u FIBA Ligi šampiona.

Spasojević poručuje da je tim činom spriječio ozbiljne probleme u koje bi zapao Košarkaški savez BiH, te da je bio vođen isključivo sportskim motivima.

“Kao predsjednik KS BIH poslao sam dopis FIBA da nam pomogne u rješavanju problema i da registruje košarkaše Igokee za nastup u FIBA Ligi šampiona s obzirom da taj posao kancelarija saveza nije uradila nakon nekoliko održanih sjednica UO KS BiH. Treba reći i da je generalni sekretar KS BiH još ranije potpisao, ovjerio i proslijedio prijavu KK Igokea za nastup u ovom takmičenju i ta prijava je otišla na adresu krovne kuće evropske košarke, da bi nakon toga obustavio slanje ostale potrebne dokumentacije. To nas je dovelo u nezavidan položaj. Ja sam, u ovom trenutku, uradio jedinu ispravnu stvar za Košarkaški savez BiH koji bi u suprotnom snosio sankcije od strane FIBA-e uz nesagledivu štetu koja bi bila nanijeta ovdašnjoj košarci. Svoju odluku saopštio sam svim članovima UO KS BiH”, kaže Spasojević.

Prvi čovjek UO KS BiH ističe i sportske motive svoje odluke.

“Košarkaški klub Igokea jedini je klub iz BiH koji je pokazao interes da igra jedno evropsko takmičenje, a samim tim i da prezentuje košarku ove zemlje u jednom međunarodnom takmičenju. Vodio sam se isključivo sportskim motivima. Smatram da bi bilo nepravedno da ekipa koja je ostvarila odlične rezultate na svim frontovima, ne samo u prošloj sezoni, nego i ranijih godina, zbog birokratskih zavrzlama i ko zna kakvih interesa ne zaigra u FIBA Ligi šampiona. Malicioznim komentarima da sam to uradio samo zbog toga što je u pitanju KK Igokea ne želim da pridajem pažnju i želim samo da poručim da bih isto uradio i da je u pitanju bilo koji drugi klub iz Bosne i Hercegovine.”, kaže Boris Spasojević.

Boris Spasojević kaže da Košarkaški savez BiH ima odličnu saradnju sa FIBA što se pokazalo i  minulog vikenda u Sarajevu, tokom održavanja Generalne skupštine krovne kuće evropske košarke.

“Košakaški savez BiH u potpunosti je okrenut ka FIBA. Imamo odličnu saradnju i komunikaciju na svim nivoima i bila bi velika šteta da se to na bilo koji način promijeni, a sigurno da bi se to desilo da smo ugrozili integritet jednog takmičenja pod pokroviteljstvom FIBA. Nadam se da nam neće zamjeriti što smo, ovaj put, sve odradili u posljednji čas i da ćemo i dalje imati odličnu saradnju. ” , poručuje Spasojević.

Za kraj jasno poručuje. 

“Vrijeme je da se okrenemo zbivanjima na terenu i da se ponovo priča o igračima, trenerima i dobrim potezima, a manje o birokratiji. Mnogima su puna usta borbe za bolje sutra ovdašnje košarke, ali na djelu to ne pokazuju. Ne vidim kako nekome može da smeta što će jedan klub nastupiti na evropskoj sceni i ne mogu da shvatim da se trude svim silama da to spriječe. Ako je to borba za bolje sutra ovdašnje košarke onda nam se ne piše ništa dobro.” kaže Spasojević.

Тагови:
 • 12:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.