Rvač uzeo bronzu na OI

Datunašvili stigao u Beograd: Srbija je moja kuća, u Pariz idem po zlato

  • 06.08.2021.10:43

Srpski reprezentativac u rvanju Zurabi Datunašvili rekao je danas da je srećan nakon osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i da je u prvom kolu poražen zbog grešaka u taktici.

"Dobar je osjećaj, sanjao sam ovo i srećan sam. U prvom meču sam za protivnika imao Ukrajinca favorita na takmičenju, kojeg sam dobio na Evropskom prvenstvu, ali sada samo imao greške u taktici, izgubio sam, ali na kraju je dobro što je tu medalja", rekao je Datunašvili na konferecniji za medije po dolasku u Beograd.

Datunašvili je do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom došao pobjedom nad hrvatskim rvačem Ivanom Huklekom.

Na pitanje da li će biti spreman za učešće na sljedećim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, Datunašvili je rekao da ima "dovoljno vremena da se u Parizu dodje do zlata".

Trener rvačke reprezentacije Srbije Stojan Dobrev rekao je da u selekciji ima još dosta dobrih takmičara, poput Viktora i Mate Nemeša, koji su spremni da u narednim godinama dolaze do medalja.

"Olimpijske igre su jako teške, dosta velikih rvača je ispalo u prvom kolu, tako da ovo je rat na Olimpijadi. Nemeš (Mate) je bio spreman, ali je imao nesreću da se bori sa Štablerom, u prvom kolu. Ništa se ne zna dok se ne završi borba, tako da smo srećni zbog bronze, ona za nas sija kao zlato", istakao je Dobrev.

Na prošlim Olimpijskim igrama u Riju zlatnu medalju osvojio je Davor Štefanek, u kategoriji do 66 kilograma.

Slavlje se sa aerodroma preselilo u jedan poznati prestonički restoran. Baš kao i na aerodromu, tako su i u kafani Zuraba dočekali trubači.

Tagovi: