Petar Bočkaj

Jedan od ključnih igrača glavnog konkurenta za titulu potpisao za Dinamo

  • Izvor: Agencije
  • 24.12.2021.16:26

Zagrebački Dinamo potvrdio je transfer Petra Bočkaja iz Osijeka, koji je sa klubom s Maksimira potpisao višegodišnji ugovor.

Novo pojačanje Dinama igra na poziciji lijevog beka, a od 2017. godine bio je u redovima Osijeka. U prvom dijelu aktuelne sezone nalazi se na prvom mjestu HNL-a po broju asistencija (6), a ujedno je i vodeći u kategoriji ključnih dodavanja (58).

Njegove kvalitete svakako su sjajni centaršutevi, precizni udarci izvana, kao i odlični slobodni udarci koje smo imali prilike gledati u posljednje vrijeme.

Kroz svoju karijeru prošao je i mlađe uzraste Dinama, a upisao je i nekoliko nastupa za mladu reprezentaciju.

- Jako sam sretan i ponosan što sam danas ovdje, ovo je važan trenutak u mojoj karijeri. Proveo sam ovdje dio vremena igrajući ranije u fudbalskoj školi i sretan sam što se vraćam kao igrač prve ekipe. Dinamo je u posljednjih par godina postigao jako velike uspjehe i važne rezultate na domaćem i evropskom planu i vjerujem da će se isto nastaviti i u ovoj sezoni. Daću sve od sebe u dresu Dinama i na taj način pokušati zahvaliti klubu na povjerenju. Vjerujem u odbranu naslova prvaka Hrvatske i u nove uspjehe u Evropskoj ligi. Ovim putem želim zahvaliti svima u NK Osijek na saradnji posljednjih nekoliko godina, kao i svim navijačima Osijeka na podršci - rekao je Bočkaj po potpisu ugovora.

Tagovi: