Kreg Tili

Direktor AO o Novaku i vakcinaciji: Pravila su jasna, ali Đoković nam još ništa nije javio

  • Izvor: Blic
  • 28.11.2021.09:47

Direktor Australijan opena Kreg Tili je otkrio kako Novak Đoković zvaničnicima tog turnira nije otkrio status vakcinacije.

Najbolji teniser svijeta je ostao pri onome što je poručio nedavno, da se neće izjašnjavati o tome da li je vakcinisan i tako dodatno podijeliti već razdijeljeni svijet na vakcinisane i nevakcinisane ljude.

Noletu je uslov da se takmiči na prvom grend slemu vakcinacija, zbog čega je o tome Tili i govorio.

“Đoković nije ni sa kim podijelio svoj status o vakcinaciji. Vjeruje da je privatna stvar vaš zdravstveni status i pozicija, ta da ljudi imaju pravo da biraju. Jasno smo stavili do znanja da je uslov za dolazak na Australijan open primljena vakcina, od odobrenih vakcina takođe”, rekao je Tili za "SEN".

Kreg Tili je poručio kako je jedino sigruno da je Novak Đoković vakcinisan ukoliko bude igrao Australijan open, mada se pojavila informacija o tome kako bi karantinom u Sidneju srpski as mogao da se domogne Melburna.

“Jedno je sigurno - ako Novak bude ovde u januaru, znaćemo da je vakcinisan. Dakle, bez obzira na nečiju poziciju, svi igrači će morati da budu vakcinisani i za to pokažu dokaz, čak i kako bi samo došli u Viktoriju. Imamo većinu tenisera u takvoj poziciji, a to je dio našeg svojevrsnog putovanja jer takvi uslovi nisu nigdje drugdje u svijetu. Uvijek smo govorili da pratimo savjete zdravstvenih službenika, kao i vlade”, dodao je Tili.

On očekuje da će stopa vakcinisanih tenisera na Turu biti između 95 i 100 odsto.

“Prije šest sedmica je samo 50 odsto globalne igračke grupe bilo vakcinisano, jer je svako od njih ‘nezavisan izvođač’. Ne postoji sindikat koji im diktira šta mogu da urade, sami donose odluke. Već danas je 85 posto tenisera vakcinisano. Nama idu velike zasluge za to jer smo kao Australijan open postavili uslov vakcinaciju za učestvovanje. Smatramo da će do januara biti između 95 i 100 odsto vakcinisanih igrača, jer ako to ne budete bili, nećete moći da igrate”, dodao je direktor australijskog grend slema, prenosi Blic.rs.