Potvrđeno

Đoković će i nevakcinisan moći na Rolan Garos

  • Izvor: Srna
  • 07.01.2022.12:01

Prvi teniser svijeta Novak Đoković imaće mogućnost da igra na Otvorenom prvenstvu Francuske kasnije ove godine čak i ako nije vakcinisan protiv kovida 19, izjavila je danas francuski ministar sporta Roksan Marasino.

Francuska ne zabranjuje nevakcinisanim ljudima da uđu na njenu teritoriju, ali je uvela striktne restrikcije za one koji nisu imunizovani.

Marasino je rekla da će protokoli Međunarodne teniske federacije na velikim turnirima za nevakcinisane igrače važiti za ulazak u Francusku i učešće na "Rolan Garosu", koji počinje u maju.

Dok se omikron soj virusa širi sve više u svijetu, raste frustracija javnosti prema nevakcinisanim ljudima u Francuskoj i na drugim mjestima.

Predsjednik Emanuel Makron izjavio je ove sedmice da želi da uznemiri nevakcinisane time što će im otežati živote, da bi ih motivisao da se vakcinišu.

Đokoviću (34) nije dozvoljeno da uđe u Australiju na osnovu vize sa medicinskim izuzećem od vakcinacije i trenutno se nalazi u imigracionom pritvoru. NJegov slučaj biće razmotren pred sudom u ponedjeljak, 10. januara.

Prvi teniser svijeta odbija da obznani svoj vakcinalni status, a javno je kritikovao obaveznu imunizaciju. On nije objavio na osnovu čega je dobio medicinsko izuzeće.