Dejvis Kup

Đoković ekspresno "otresao" Novaka, Srbija blizu četvrtfinala

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 26.11.2021.20:26

Teniska reprezentacija Srbije izvojevala je prvu pobjedu na turniru Dejvis kupa i nalazi se vrlo blizu četvrtfinala. Poslije pobjede Dušana Lajovića, Novak Đoković je u jednom laganom ritmu savladao Denisa Novaka sa 6:3, 6:2 i tako zaključio pad selekcije Austrije u grupi F.

Niko nije ni sumnjao da će Đoković da slavi u ovom susretu i da donese konačnu pobjedu Srbiji, samo je bilo pitanje koliko će se vremenski zadržati na terenu.

Ostao je još dubl meč gdje su najavljeni Nole i Filip Krajinović protiv Osvalda i Maraha, ali ćemo već vidjeti da li će nastup ostati u najavljenim sastavima, prenosi "Telegraf.rs".

Nakon teško izvojevane pobjede Ducija nad Geraldom Melcerom, Đoković je znao šta mu je zadatak i definitivno mu nije pao preteško, shodno tome da ga je rešio za manje od sat vremena.

Sa druge strane, svakom protivniku je jasno da će Srbin u jednom momentu uključiti sve motore i da će biti pod paljbom najboljih udaraca na svijetu.

Taman kada se uljuljkao, taman kada je pomislio da Đoković nije toliko zainteresovan zbog izostanka djusa, a kamoli brejk lopti, došlo je sve na naplatu za Austrijanca.

Prva prilika za oduzimanje servisa je iskorišćena u osmom gemu, a onda je uz potvrdu istog stigao i prvi set.

Tada je, vjerovatno, Denis digao ruke od susreta, jer je shvatio da iz mašine ne može da izađe, tako da je za samo 15 minuta u drugom setu bilo 4:0. Pobjeda je, potom, brzo stigla.

Srbija će, od 16 časova u subotu, igrati protiv selekcije Njemačke i tu bi mogao da se ovjeri plasman u četvrtfinale Dejvis kupa.