Еуро 24

Митровић и Влаховић нападају Енглезе

  • Извор: Блиц
  • 16.06.2024. 11:23

Ситно се броји до прве утакмице репрезентације Србије на Европском првенству. Заправо, то ће бити први меч државног тима на континенталном шампионату још од далеке 2000. Дакле, 24 дуге године су прошле.

Наравно, како Марфијев закон некако често иде уз “орлове” није могло теже. Први противник Србији биће Енглеска. Силан тим, уз Француску, најбољи на Првенству.

Кејн, Белингем, Фоден, Сака… Страшан суд! Биће на великим мукама одбрана Србије, прије свега.

Није лако ни селектору Драгану Стојковићу. Што се тиче екипе “три лава”, не зна се одакле јаче дува. Па ипак, имају и они фалинки, најприје у дефанзиви. То ће покушати Пикси да искористи, посебно јер енглеска јавност врши велики притисак и има велика очекивања од првог дуела на ЕП њихових фудбалера. Дакле, они морају да побиједе, по сваку цијену.Ту лежи шанса Србије, поред лабаве посљедње линије противника, уз голмана који ипак не спада у ред врхунских.

Сходно свему томе, Србија ће на Енглеску са два шпица! И Митровић и Влаховић удариће на Острвљане. Оно што ће за многе бити изненађење, јесте то што ће највероватније Душан Тадић остати на клупи.

То јесте неочекивано, али заправо и није – гледајући тактички, па и тркачки. Сергеј ће иза ударних игли, а бо поковима ће, са озбиљним задацима и у дефанзиви, Андрија Живковић и Филип Костић. У средњем реду, са посебним апострофом на припомоћ одбрани, дакле као дефанзивни везни играчи, на терен у Гелзенкирхену истрчаће Немања Гудељ, који је сигуран, док се за друго мјесто још копља ломе око Саше Лукића и Ивана Илића.

Што се тиче одбрамбених играча, сигурни су Никола Миленковић и Страхиња Павловић, а највећа мистерија је код трећег штопера. Ту су у конкуренцији играчи који су квалитетом слични – Милош Вељковић, Урош Спајић и Немања Стојић, пише Спортал.

Није ни код голмана “сигурњача”. Вања Милинковић Савић је био неприкосновен на голу Србије у такмичарским утакмицама, али ваљда напоменути да је Предраг Рајковић заиста у фантастичној форми.

Пратите нас и путем Вибера