Хит

Откривено шта се крије иза виралне фотографије Месија и бебе Јамала

  • Извор: Агенције
  • 09.07.2024. 07:07

Лионел Меси је у борби за нови наслов на Копа Америки с Аргентином, док Ламин Јамал одлично игра са репрезентацијом Шпаније током Еура у Њемачкој, а њихова популарност је нагло порасла због фотографије коју је Јамалов отац објавио.

На њој се налазе четворомјесечни Ламин Јамал и врло млади Лионел Меси, а у опису фотографије Јамалов отац је написао: "Почетак двије легенде".

У то вријеме Меси је већ стекао свјетску славу, наступио је и на Свјетском првенству 2006. у Њемачкој и био у првом тиму Барселоне.

Фотографија је настала 2007. године за хуманитарну акцију каталонског листа "Спорт", а на њој је приказано како Меси купа тада бебу Ламина.

Угризла га змија, он јој вратио два пута - гмизавац умро

Угризла га змија, он јој вратио два пута - гмизавац умро

Многи су ову фотографију окарактерисали као једну од најбољих у историји Барселоне, а неки су у шаљивом тону поручили да је Меси "пренио своје моћи" на дјечака који је данас један од најталентованијих фудбалера свијета.

Фотографија је настала у оквиру сарадње "Спорта" са Барселоном и УНИЦЕФ-ом на дизајнирању хуманитарног календара који укључује играче клуба. Идеја је била да се укључе фотографије играча са малим бебама.

Тако је настала култна фотографије која ће врло извјесно ући у историју као једна од највећих случајности икада, јер је УНИЦЕФ провео неколико мјесеци бирајући дјецу у Каталонији која су била под окриљем његовог програма.

Договорена је лутрија између родитеља заинтересованих за учешће у програму, а насумични одабир који је услиједио довео је до избора Јамалових родитеља. Судбина је, како кажу, записана у звијездама.

Сестра Ким Џонг Уна запријетила Јужној Кореји

Сестра Ким Џонг Уна запријетила Јужној Кореји

Пошто су одабрани као једна од ријетких породица које су учествовале у програму, Јамалови родитељи су позвани на Камп Ноу у децембру 2007.

Јамал је изабран за фотографију, али није било начина да се зна с којим играчем ће бити упарен тог дана. Готово као да је унапријед било записано, играч изабран за фотографисање са Јамалом био је нико други него Лионел Меси.

Јамалове родитеље су у свлачионици у којој су снимане фотографије дочекали фотографи Јоан Монтфорт и Ориол Каналс, не слутећи да ће 16 година касније дијете које су фотографисали постати један од најважнијих играча у тој просторији.

Данас се чини да је Ламин Јамал спреман да крене стопама Аргентинца, јер га његове импресивне вјештине чине једним од најважнијих играча и за Барселону и за репрезентацију Шпаније, а свој квалитет показао је и на текућем Еуру.

Пратите нас и путем Вибера