ЕУРО

Раде Богдановић о пеналу за Енглеску:' 'Ово је срамота шта УЕФА и судије раде...''

 • 10.07.2024. 22:28

Бивши фудбалер, а сада стручни констултант РТС-а, Раде Богдановић, испрозивао је арбитре на челу са Феликсом Цвајером, који је главни арбитар полуфиналног меча Енглеска - Холандија.

Цвајер је свирао пенал након контакта који су у казненом простору имали Хари Кејн и Дензел Дамфриз, гдје је одбрамбени играч Холандије ударио у ногу капитена Енглеске, након што је он прво упутио ударац ка голу.

Цвајер није одмах свирао пенал, али је добио позив из ВАР собе да погледа ситуацију. Након гледања, одлучио је да покаже на бијелу тачку, а са пенала је Кејн био прецизан и изједначио је на 1:1.

Раде Богдановић: Французи су неваспитани комплексаши, видјели сте какви су дошли!

Раде Богдановић: Французи су неваспитани комплексаши, видјели сте какви су дошли!

Богдановић сматра да судија није смио да свира овакав пенал.

- Што се тиче пенала, срамота је за УЕФА да нам презентује овакве судије, просто није коректно. Ја као центарфор могу да кажем, дошао сам до лопте, могао сам да шутнем, није играч утицао како ћу да шутнем. Да је било контакта послије мог шута, лопта је већ била изнад пречке кад је био сам контакт, и то је била савијена десна нога одбрамбеног играча Холандија и тај контакт је био миноран и мизеран, по мом мишљењу није био услов за пенал. Мислим да је ово суђење јако, јако лоше - рекао је Богдановић, а преноси Телеграф.

Погледајте и како је све то изгледало:

Пратите нас и путем Вибера

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 18:20 Чаролија Републике Српске (еп.04)

  ''Чаролија Републике Српске (еп.04)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.