ATV

Detalji prevara

Evo kako kladioničarska mafija zgrće milione! Sve kreće iz Srbije, završava se u Singapuru!

  • Izvor: Kurir
  • 23.12.2021. 16:45

Kada kladioničarska mafija uzme pod svoje neku fudbalsku utakmicu, slijedi obrtanje miliona i zarada koja se mjeri desetinama, pa i stotinama miliona dinara!

U cijelu priču s vremena na vrijeme bude uključena i neka utakmica iz Superlige Srbije. Vrbuju se neki od aktera, da li sudije, fudbaleri ili treneri i kreće se sa "pravljenjem" miliona. Za početak se uplaćuje novac po regionu, ali tu nije moguća uplata količine novca koja bi zadovoljila sve apetite. Brzo se prelazi i na Aziju, a prije svega državu Singapur! 

Tamo su stacionirani ljudi kojima je posao da uplaćuju milione na namještene mečeve, piše Kurir.

Nisu, naravno, ni ludi u Singapuru da primaju uplate a da ne vide interes u tome. Čim novac koji je uplaćen pređe određenu granicu, Azijci uplaćuju još veće sume na najveće svjetske kladionice. E, to je momenat koji alarmira FIFA i UEFA, jer oni imaju organe koji prate uplate na kladionicama. Tu kreće da se raspliće klupko, nekada se sve razmrsi, a nekada se ne dođe do krivaca.

Posljednja namještaljka u Srbiji na meču Železničar - Trajal (3:2) otkrila je veze četiri fudbalera gostujećeg tima sa neregularnostima na ovom meču.

Informacije do kojih smo došli govore o višemilionskoj uplati u evropskim kladionicama. A onaj dio za azijske kladionice ostaće vječna misterija.


DETALJI KOMPLETNOG SISTEMA


1. Mreža jaka i razgranata

Uključuje ljude u Srbiji, regionu i Aziji. Svako ima tačno određeni zadatak.


2. Vrbovanje igrača, sudija, trenera

Osnova za namještanje je pridobiti nekog od aktera. Njima se za to, naravno, isplaćuje novac.


3. Kreću uplate, zamazuju se tragovi

Poslije manjih uplata u regionalnim kladionicama slijede milioni koji se uplaćuju u Aziji, a u trag tog novca ne može da se uđe.


4. Stvara se problem, ali njima su već puni džepovi

Azijske kladionice kreću sa uplatama na svjetskim kladionicama i samim tim pali se alarm u FIFA i UEFA


5. Istraga, mafija sigurna, u problemu samo klubovi i akteri

Oni koji su obrnuli ogroman novac i zaradili, naravno, ostaju netaknuti. Na udaru su samo oni koji su namjestili meč na terenu.