Trener Juventus

Alegri bijesan: Ne mogu više slušati ta sra*a koja govorite!

  • Izvor: ATV
  • 17.02.2023. 10:25

Juventus je remizirao u nokaut-fazi Evropa lige na svom stadionu sa francuskim Nantesom (1:1), a poseban komentar na čitavu situaciju ima je trener kluba iz Torina Maks Alegri.

Juventus koji pod palicom italijanskog stručnjaka ne postiže previše golova, bio je uskraćen za penal. Međutim, Alegrija je i pored ove situacije najviše iznerviralo pitanje novinara na kraju meča.

Voditelj je rekao da mu se čini kako je Juventus pogriješio time što se zadovoljio minimalnom prednošću, a tada je Alegri poludio.

"Naravno da ne želim Juventus koji pobjeđuje 1:0. Ne mogu više slušati ta sra*a koja govorite. Tako ste me sada razbjesnili tom laži jer ekipe koje sam vodio uvijek sezonu završe sa 70 ili 80 golova, brojke tu govore sve. Naravno da nisam želio ubiti utakmicu nakon našeg minimalnog vodstva, nikada to ne radim. Međutim, laž da je to moj stil je od stalnog ponavljanja postala istina i to više ne mogu da slušam. Zato što su na mojoj strani činjenice. Pogledajte brojke Milana koji sam vodio ili Juventusa. Ono što vi brbljate odnosi vjetar, ali brojke su činjenice i uvijek su tu. Ne mogu slušati laž da moje ekipe pobjeđuju 1:0. Vi pričate ni o čemu, ja o brojkama, činjenicama", odbrusio je Alegri.

Ovo nije prvi put da trener Juventusa negoduje kako zbog sudijskih odluka, tako i zbog odluka svojih fudbalera na terenu i pitanja novinara. U prethodnom Juventusovom meču psovao je Argentinca Di Mariju koji je ponovo pri minimalnom vodstvu izgubio loptu u finišu meča. Na sreću Stare dame nisu bili kažnjeni, ali je Alegri psovao i ljutito napustio teren prije karaja meča.