Trener Juventusa

Alegri ljut: Dvije šanse smo propustili preko Vlahovića

  • Извор: Б92
  • 26.10.2022. 09:35

Trener Juventusa Maks Alegri bio je razočaran nakon poraza njegove ekipe protiv Benfike (4:3) u grupi H Lige šampiona.

Time je "stara dama" eliminisana u grupnoj fazi po prvi put u devet godina, a italijanski stručnjak za to krivi propuštene šanse u duelu sa portugalskom ekipom.

"Poslije izjednačenja, ne smije se primiti tako gol iz penala brzo. Otežali smo sebi život, nismo iskoristili dvije šanse preko Vlahovića, pa smo poslije pauze gubili sa 4:1“, istakao je Alegri.

Sada se igrači iz Torina okreću ka domaćem šampionatu.

"Ova eliminacija boli, ljuti smo i razočarani, ali sada moramo da se fokusiramo na Seriju A i da se vratimo u šampionsku trku jer nismo imali dobar početak sezone te je neophodno da povratimo fizičku i mentalnu energiju. Moramo da prihvatimo ovu eliminaciju i to razočaranje pretvorimo u motivaciju za naredni meč protiv Lećea. Eliminacija je svakako bila neminovna prije ovoga, ali ipak smo trebali da ostanemo u igri, pošto smo imali osjećaj uprkos lošem prvom poluvremenu da još uvijek možemo da ugrozimo Benfiku", rekao je Alegri.

Trener Juventusa je imao plan da poljskog napadača Milika uvede u nastavku kako bi dokrajčio protivnika i prednost u startnih 11 dao Kinu. Ipak, ovaj je uspio samo da ublaži poraz.

"Benfika je snažno pritiskala na početku, bila je opasna u kontri i nadao sam se da će Mireti-Milik poboljšati nivo kvaliteta u drugom poluvremenu, ali do tada smo već gubili 1:4. Trenutno smo još uvijek u Ligi Evrope, nadali smo se da će finalni meč vrijediti više, ali, nažalost, vrijedi samo mjesto u Ligi Evrope", zaključio je Alegri.