Kažnjena i Srbija

FIFA pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog nacionalističkih pjesama na SP-u

 • Izvor: Hina
 • 13.01.2023.22:06

FIFA navodi video snimku koja se pojavila na društvenim mrežama, gdje hrvatski fudbaleri, slaveći pobjedu protiv Maroka u utakmici za treće mjesto, pjevaju "pjesme s nacionalističkim prizvukom".

Međunarodna fudbalska organizacija (FIFA) pokrenula je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog događanja na utakmici za treće mjesto Svjetskog prvenstva protiv Maroka, navodi francuska novinska agencija AFP 

AFP navodi kako je FIFA pokrenula postupak zbog "mogućih kršenja" članaka 13. i 16. disciplinskog kodeksa, a oni se odnose na diskriminaciju, odnosno, red i sigurnost na utakmicama. Ali, jednako tako, FIFA po pitanju postupka protiv HNS-a nije navela sve detalje u svojem službenom saopštenju za javnost, prenosi Hina. 

Ipak, FIFA navodi video snimku koja se pojavila na društvenim mrežama, gdje hrvatski fudbaleri slaveći pobjedu protiv Maroka u utakmici za treće mjesto, pjevaju "pjesme s nacionalističkim prizvukom". Jedan od igrača koji se pojavljuje na video snimci je Dejan Lovren koji je za AFP izjavio da su u pitanju "domoljubne pjesme" koje jedino ističu "ljubav prema svojoj zemlji". 

FIFA je zbog diskriminacije kaznila Meksički fudbalski savez sa 100.000, Fudbalski savez Srbije s 50.000 i Ekvadorski fudbalski savez s 20.000 švajcarskih franaka. 

Isto tako, FIFA je pokrenula postupak protiv Argentinskog fudbalskog saveza zbog neprimjerenog ponašanja argentinskih fudbaleranakon osvojene titule svjetskog prvaka.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Metar moga sela

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.