Katar

Francuzi pokrenuli anketu da se ponovi finale SP-a, Argentinci urnebesno odgovorili

  • Izvor: novosti.rs
  • 25.12.2022. 17:58

Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2022. je okončano, Katar je bio domaćin spektakularnog turnira koji je Argentina osvojila poslije dramatičnog finala sa Francuskom, ali za neke se drama nije okončala tada.

Podsjetimo, u finalu su Argentina i Francuska postigli šest golova, triler je riješen tek poslije izvođenja jedanaesteraca, čime je spuštena zavjesa na Mundijal.

Međutim, dio francuske javnosti uopšte nije htio, niti još uvijek želi, da se pomiri sa onim što se u završnoj borbi za trofej desilo.

Nezadovoljni suđenjem, pokrenuli su veliku internet anketu sa naslovom "Ponoviti meč Francuska - Argentina u finalu svjetskog prvenstva!".

Obrazloženje je bilo da je "suđenje bilo skandalozno", da "nije dosuđen jedan penal za Francuze, a ni faul nad Mbapeom pred drugi argentinski gol".

I, tu peticiju na internetu potpisalo je, u trenutku pisanja ovog teksta čak 227.923 ljudi:


Ali, ono što Francuzi nisu mogli ni da sanjaju, to je da će Argentinci odgovoriti "istom mjerom".

Naslov njihove onlajn ankete bio je mnogo kraći:

"Francusko, prestani da plačeš".

Do trenutka pisanja ove vijesti, tu peticiju potpisalo je čak 684.777 ljudi, odnosno i više od trostruko više nego francuski apel.


Obje ankete su i dalje aktivne, a fudbalska javnost sa znatiželjom prati ko "pobeđuje" u ovoj trci, u kojoj je Francuska "povela", a Argentina napravila veliki preokret.

(Novosti)