Нови Сад

ФСС донирао Савезу Српске 500.000 евра

 • Извор: Агенције
 • 08.06.2024. 16:54

Фудбалски савез Србије (ФСС) уручио је данас ваучер од 500.000 евра Фудбалском савезу Републике Српске за изградњу терена са вјештачком травом на свечаности у Спортском центру Вујадин Бошков у Новом Саду у оквиру Свесрпског сабора.

Уједно, потписани су споразуми о сарадњи Војводине са Борцем из Бања Луке, Радником из Бијељине и Слогом из Добоја. Потпредсједник ФСС Бранислав Недимовић истакао је да је сарадња два савеза велика ствар за српски фудбал, преноси Танјуг.

"Задовољство ми је да у најљепшем фудбалском центру на простору Србије можемо да будемо гости домаћини Војводине. У канцеларији код господина Збиљића видио сам слику  шампионске Војводине са Борчевог стадиона, то је доказ да ово пријатељство дуго траје. Велика ствар за нас и фудбал, озбиљна сарадња између два савеза, а нарочито у претходне двије године“, рекао је Недимовић.

Кнежевић: ''Хвала'' спонзорима и коспонзорима резолуције о Сребреници, јер су нас ујединили

Кнежевић: ''Хвала'' спонзорима и коспонзорима резолуције о Сребреници, јер су нас ујединили

Генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске Дејан Лукендић захвалио се Фудбалском савезу Србије.

"Ово је значајно за Фудбалски савез Српске у склопу пројекта девет терена. Ми кубуримо са инфраструктуром, а када завршимо овај пројекат имаћемо 15 терена са вјештачком травом. Ова помоћ је веома значајна и то је велики искорак за нас“, рекао је Лукендић.

Предсједник Војводине Драгољуб Збиљић истакао је да је поносан на сарадњу са клубовима из Републике Српске.

Весић: Србија даје додатних 10 милиона за аутопут у Српској

Весић: Србија даје додатних 10 милиона за аутопут у Српској

"У име Војводине, желим да се захвалим Савезу што смо баш ми домаћини састанка два савеза. Ми имамо вишедеценијску сарадњу са Борцем, највише се фокусирамо на млађе категорије да видимо гдје можемо једни другима да помогнемо. Значиће нам и да навијачи подржавају једни друге и драго нам је да добијамо и правну форму да сарадња буде још боља“, казао је Збиљић.

Према ријечима предсједника Скупштине Фудбалског клуба Борац Стојана Малбашића, фокус клубова је на раду у омладинској школи.

"Захвалио бих се ФК Војводина на организовању овог потписа о једној дугорочној сарадњи. То није почело јуче, траје већ дуго година, сарадња је и са навијачке стране и у функционисању клуба што се тиче играча и млађих категорија и у претходном и у наредном периоду“, казао је Малбашић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 22:15 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

  ''Серија: Црна Гуја (12+)

 • 23:05 Серија: 1993 (16+)

  ''Серија: 1993 (16+)

 • 23:50 Ноћни програм

  Ноћни програм