ATV

Počinju od sportskog direktora

Juventus krenuo u ofanzivu, genije Napolija dogovorio prelazak u Torino

 • Izvor: ATV
 • 25.05.2023. 14:58

Cristiano Giuntoli dogovorio je petogodišnji ugovor sa Juventusom gdje će obavljati ulogu sportskog direktora.

Sve je poželjno iz šampiona Italije. Viktor Osimen je tražen, Spaleti je tražen, naravno i da je sportski direktor tražen i zasješće u fotelju posrnulog giganta iz Torina.

Napoli je napravio ogroman posao u Italiji gdje su ubjedljivo uzeli titulu šampiona. Naravno, ništa se nije desilo preko noći. Titulu je osvojio tim koji je upravo Giuntoli gradio posljednjih osam godina.

Kako La Gazzetta Dello Sport piše, Giuntoli ima usmeni dogovor sa Juventusom koji će koštati 1.5 miliona evra po sezoni.

Ali, direktor De Laurentis neće tako lako pustiti ključnog čovjeka Napolija, pa će dio ove trampe imati i dodatke, ubijeđeni su novinari.

Uveliko se piše i u menadžerskoj promjeni. Alegri ima dobar ugovor sa Juventusom, ali Juve će morati žrtvovati veću svotu novca kako bi osvježili klupsku politiku.

Dolaskom Giuntolija spekuliše se i o strategu Napolija, Lućianu Spaletiju. Mada, to je malo vjerovatno da ključni dvojac Napolija napusti klub u jednoj sezoni i to pređe u redove rivala.

Međutim, tako se govorilo i za Gonzala Iguani. Nema Napoli problem sa tim da izgube ključnu figuru kluba, ali da takve transfere znaju naplatiti, znaju.

Sljedeće ime koje se spominje je čovjek koji je postavio temelj novog Juventusa - Antonio Konte.

Iskusni Italijan napustio je klub zbog neslaganja sa upravom, a sada u Torinu nema više uprave sa kojom je Konte bio u sporu.

Doduše, njemu odgovara pozicija nezaposlenog trenera jer je imao bogat ugovor sa Totenhemom gdje je dobio otkaz.

Sportski stručnjaci smatraju da Alegrija još ne treba otpisati. Klub nije napravio ništa ove sezone, ali Alegri nije imao ni igrača na raspolaganju. Igrao je sa omladinskim ekipama dok su mu zvijezde tima bile "na bolovanju". Uz to, rezultatski je uspio postaviti Juventus na drugu poziciju Serije A, ali je zahvaljujući malverzacijama uprave klub zbačen sa te pozicije drugi put u toku iste sezone.

Tagovi:
 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_