ATV

UEFA

Koliko su klubovi iz BiH do sada zaradili u Evropi

  • Извор: Агенције
  • 21.07.2023. 14:56

Nakon kompletiranja utakmica prvih pretkola evropskih takmičenja Bosna i Hercegovina je ostala na tri od četiri predstavnika.

Svoj evropski put je završilo Sarajevo koje je ispadanjem u prvom pretkolu Lige Konferencija od gruzijskog Torpeda inkasiralo 250.000 evra, najmanje novca od svih klubova iz BiH.

Za razliku od Bordo tima, njihov gradski rival Željezničar je prošao u drugo pretkolo Lige Konferencija nakon što je sinoć izbacio Dinamo Minsk.

Plavi su minimalno osigurali 550.000 evra - 250.000 evra za prvo pretkolo, te 300.000 evra za učešće u drugom pretkolu.

U drugom pretkolu Lige Konferencija će učestvovati i Borac, ali Banjalučani će dobiti 100.000 eura manje od Željezničara jer su bili slobodni u prvom pretkolu.


Vranješ nakon povratka u Borac: Daću sve od sebe za klub i grad!

Vranješ nakon povratka u Borac: Daću sve od sebe za klub i grad!

Najviše novca od bh. klubova do sada je zaradio Zrinjski. Prvak Bosne i Hercegovine je izbacio Jermenski Urartu i prošao u drugo pretkolo Lige šampiona.

Samim učešćem u Ligi šampiona klub je inkasirao 280.000, a zahvaljujući prolasku u drugo pretkolo, Plemići će dobiti dodatnih 380.000 evra, što znači da su do ovog momenta u Evropi zaradili 660.000 evra.

Ali, ta će cifra sigurno još rasti jer Mostarci imaju još minimalno šest utakmica u Evropi.

Prolaskom u treće pretkolo Lige šampiona preko slovačkog Slovana bi imali zagarantovano barem učešće u grupama Konferencijske lige, a za to bi im na račun leglo ukupno 2,9 miliona evra.

Пратите нас и путем Вибера