UEFA

Loše vijesti za srpski fudbal: Ostaju bez direktnog mjesta u Ligi šampiona

 • Izvor: B92
 • 17.10.2022.15:23

Srbija bi od 2024. godine mogla da ostane bez direktnog mjesta u Ligi šampiona.

Samo što je dobijeno mjesto u sezoni 2023/24, koje je srpskom fudbalu ulilo veliku nadu u oživljavanje klupskog fudbala na međunarodnoj sceni, iz Niona stižu loše vijesti.

Saznaje se da od 2024. godine, liga koja je 11. na UEFA rang listi, neće više imati direktnog predstavnika u elitnom klupskom takmičenju, jer će to mjesto dobiti klub sa najvećim rejtingom u okviru tzv. Staze šampiona.

Sam pogled na tu listu ukazuje da bi od toga mogao da profitira Dinamo iz Zagreba, koji trenutno ima 55.000 poena.

Hrvati su u velikoj prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu i Partizan. Od šampiona Srbije ima 14.000 poena više, a od Partizana preko 30.000.

Činjenica je da se taj bodovni saldo može promijeniti, jer srpski klubovi igraju u Ligi Evrope i Ligi konferencija, ali i Dinamo igra sa dosta uspjeha i osvaja nove poene.

Ipak, može da se dogodi da osvajač Lige Evrope, koji ima mjesto u Ligi šampiona, do elitnog takmičenja stigne i kroz domaću ligu.

Tada bi mjesto u eliti dobio tim sa najviše poena na listi Staze šampiona i Staze pratilaca, a to je po trenutnom saldu Benfika.

Najbitnije je da srpski klubovi nastave sa dobrim rezultatima i zadrže Srbiji tu 11. poziciji, jer od 2024. donosi dva mjesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.