Nakon skandaloznog intervjua

Mančester pokreće postupak protiv Ronalda

  • Izvor: B92
  • 15.11.2022.15:37

Menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag rekao je vlasnicima kluba sa "Old traforda" da Kristijano Ronaldo ne bi trebalo da više igra za "crvene đavole".

Ronaldo (37) je prije nekoliko dana u intervjuu britanskom novinaru Pirsu Morganu rekao da se osjeća izdanim od strane Mančester junajteda i istakao da su pokušali da ga otjeraju sa "Old traforda".

Portugalski fudbaler je istakao da ne poštuje Ten Haga i dodao da porodicu Glejzer, koja je vlasnik Mančester junajteda, ne interesuju sportski rezultati kluba.

"Ten Hag je svoj stav lično saopštio čelnicima kluba Džoelu Glejzeru, Ričardu Arnoldu i Džonu Murtogu. On je zbog ovog sastanka odložio porodični odmor. Igrači Mančester junajteda su bijesni na Ronalda, a klub trenutno razmatra koje postupke u skladu sa zakonom i pravilnicima može da pokrene protiv Ronalda, čija je mjesečna plata veća od dva miliona evra. Ten Hag želi da Ronaldo napusti klub već u januaru naredne godine, jer je Portugalac ovim potezom pokušao da razbije jedinstvo u timu", navodi "ESPN".

Ronaldo ima ugovor sa Mančester junajtedom do juna naredne godine. On je ove sezone odigrao 16 utakmica za "crvene đavole", a postigao je tri gola i imao je dvije asistencije.