Selektor Italije

Manćini: Razočarenje i dalje preovladava

  • Извор: sportklub.rs
  • 22.11.2022. 15:02

Italija je sigurno jedna od tri reprezentacije koje nedostaju na ovom Svjetskom prvenstvu, a selektor Azura, Roberto Manćini, priznao je da je razočaranje što se njegov tim nije kvalifikovao na SP u Kataru veće od slavlja zbog osvajanja Evropskog prvenstva 2020. godine.

Međutim, iskusni stručnjak je dodao i to da je ostao na selektorskoj funkciji, kako bi se revanširao. Italija nije uspjela da se kvalifikuje za Svjetsko prvenstvo drugi put zaredom.

"Ovo su teški dani i zaista boli, ali moramo to da prihvatimo“, rekao je Manćini u intervjuu italijanskom listu „Korijere dela Sera“.

Manćini je prije osvajanja evropske titule potpisao ugovor sa Italijanskom fudbalskom federacijom do 2026. godine.

"Ostao sam, jer želim da se iskupim, ali u ovom trenutku ne možemo da gledamo baš toliko daleko. Imaćemo dosta vremena i nadam se još puno velikih mečeva do narednog Svjetskog prvenstva, koje je na programu baš 2026. godine. Moraćemo prethodno da se koncentrišemo na finale Lige nacija i kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo, kako bismo pokušali da odbranimo titulu. Bićemo oprezni, u fudbalu nema ništa sigurno“, podsjetio je Manćini.


(FOTO: Tanjug/AP)