Srđan Grahovac za ATV

Maštam Borčev dres i pun Gradski stadion

  • Izvor: ATV
  • 22.06.2022.20:11

Nakon što se rastao sa Rapidom, Srđan Grahovac je u potrazi za novom sredinom gdje će nastaviti fudbalsku karijeru. Banjalučanin je u najboljim fudbalskim godinama i pažljivo bira ponude za koje kaže da svakodnevno stižu na njegovu adresu. Gostujući na ATV otkrio je da je uspostavljen kontakt sa čelnicima FK Borac, ali da je njegova želja da još nekoliko sezona odigra u inostranstvu.

- Imao sam poziv tri bh kluba. Kontaktirali su me čelnici Borca, imam veliku želju da se vratim, ali je još uvijek rano. Želim bar još dvije, tri godine da igram u inostranstvu pa zatim da pomognem klubu koji volim. Ne želim da to bude na kraju karijere, već u momentu kada mogu nešto da pružim. Fudbal je nepredvidljiv i nikad ne znaš šta nosi sutra - rekao je Grahovac za ATV. 

Banjalučani su napravili mnogo promjena tokom ljeta, a momak koji je sa Borcem osvojio prvu šampionsku titulu u BiH kaže je za sve potrebno vrijeme.

- Borac ima novog trenera, došlo je mnogo novih igrača. Ne treba očekivati da sve legne na svoje preko noći, svakom treneru je potrebno vrijeme. Vjerujem da će ostvariti dobre rezultate. Ja sam navijač Borca, nadam se jednog dana ponovo i igrač. Uvijek priželjkujem pun stadion. Rezultati će doći i proći, tako igrači i treneri. Uvijek maštam da se jednog dana vratim i zaigram pred punim tribinama Gradskog stadiona, jer navijači čine Borac - poručio je Grahovac.

Ranije se nije dešavalo da ljeto dočekao kao slobodan agent. Međutim, ističe da mu prija odmor koji provodi aktivno. - Već dugo sam u inostranstvu i nikada nisam imao ovako dugu pauzu. Moram reći da mi prije. Mjesec dana sam u Banjaluci i kod kuće je uvijek najljepše. Treniram i pravim planove za naredni korak u karijeri - rekao je bivši fudbaler Rapida.

Iza njega je prelijep period u najvećem austrijskom klubu.

- Beč je moja druga kuća. Od prvog dana sam se poistovjetio sa vrijednostima koje Rapid gaji. Sedam godina sam proveo tamo u dva navrata, došlo je vrijeme za rastanak što je takođe normalno. Poslije toliko vremena osjetio sam da mi je potrebna promjena. Došlo je do zasićenja, ali period u Beču zauvijek ću pamtiti jer sam tamo stekao prijatelje za cijeli život. Sačekao bih da vidimo kako će proći prelazni rok. Velika je rekonstrukcija tima. Rapid je doživio velike gubitke tokom korona krize. Veliki dio budžeta popunjava se od navijača, a skoro dvije godine nije bilo publike na stadionu. Igrači kojima je istekao ugovor su otišli, Rapid pravi zaokret, okreće se mladima i kao navijač Rapida nadam se da će im se to isplatiti - istakao je fudbaler koji je odigrao skoro 200 utakmica za Bečlije.

Na naredni korak u karijeri još uvijek čeka.

- Ništa još nije riješeno. Imao sam mnogo ponuda, imam ih i sada, ali ništa što bi me u potpunosti zadovoljilo. Uvijek kada sam mijenjao klub imao sam ugovor i to je bio transfer. Sada je drugačije. Nedavno sam mislio da je sve završeno, ali se posao izjalovio zbog toga što nemam pasoš Evropske unije - rekao je Grahovac za ATV.


Tagovi: