Фудбалер

Матићева директна порука: Грци, бивша браћо, нећемо вам опростити

  • Извор: Курир
  • 19.04.2024. 08:41

Српски фудбалер Немања Матић огласио се на друштвеним мрежама, са јасном алузијом на одлуку Парламентарне скупштине Савјета Европе о такозваном "Косову".

Након што је то тијело усвојило препоруку за прихватање апликације "Косова" у Савјет Европе, а на основу извјештаја грчке посланице Доре Бакојани, није тешко претпоставити на кога је један од наших најбољих фудбалера мислио када је написао:

"Ех Грци бивша браћо, ово вам нећемо опростити..."

За извјештај грчке посланице Доре Бакојани гласао је 131 посланих Парламентарне скупштине, против је било 29, а 11 је било уздржано.

Састанак Комитета министара Савета Европе требало би да буде одржан 16. и 17. маја у Стразбуру, у земљи у којој Матић овог прољећа игра са великим успјехом за Лион.


Ухапшен Сергеј Трифуновић!

Ухапшен Сергеј Трифуновић!

Комитет министара, извршно тијело Савјета Европе, одлуку доноси двотрећинском већином министара или амбасадора који их представљају и који су присутни у тренутку гласања.

Савјет Европе је најстарије заједничко политичко тијело у Европи и "посвећено је заштити и промовисању људских права, демократије и владавине права".

Њене чланице су све европске државе осим Бјелорусије, а након усвајања извјештаја Доре Бакојани, на путу пријема је и самопроглашено "Косово", преноси "Курир".

Пратите нас и путем Вибера