Najbolji strijelac Srbije

Mitrović: Kada je bilo malo novca, brat nije dobijao patike da bih ja mogao kupiti kopačke

  • Izvor: ATV
  • 26.09.2022.16:38

Aleksandar Mitrović igra u formi života. Da je tako, govori i het-trik protiv Švedske u Beogradu u prethodnom kolu Lige nacija.

Mitrović je davno oborio rekord najboljeg strijelca Srbije ikad, a sa nova tri pogotka ukupno je 49 puta zatresao mrežu protivnika u dresu nacionalnog tima.

Put do najefikasnijeg centarfora Orlova nije bio niti malo lak.

Mnogo truda, ulaganja i odricanja prošli su njegovi roditelji kako bi njega i brata izveli na pravi put i kako bi oni postali pravi ljudi.

"Tek sada, kada sam otac, shvatam koliku su žrtvu zbog mene podnosili moji otac i majka. Odricali su se svega da bih ja uspio da ostvarim snove, da bih mogao da radim sta volim. I moj brat je mnogo puta morao da se žrtvuje. Na primjer, dešavalo se da nemamo para i onda on ne dobije nove patike ili majicu da bi imali meni da kupe kopačke ili kostobrane", rekao je Mitrović.

Iako je dodirnuo zvijezde, Mitrović kaže da ostaje na zemlji i da mu je prvenstveno drago što svojoj porodici može da pruži bolji život.

"Naravno da sam srećan sto sam uspio, ali mi je mnogo draže sto se to dogodilo zbog svih njih, koji su godinama sebe stavljali u drugi plan da bih ja išao prema svojim ciljevima. Drago mi je što danas njima mogu da pružim više", naveo je napadač Srbije.