Kampanja Luj Vitona

Najveći rivali fudbala igraju šah: Pogledajte kako je nastala istorijska fotografija Mesija i Ronalda (FOTO/VIDEO)

  • Izvor: klix.ba
  • 20.11.2022.11:48

Fotografija Lionela Mesija i Kristijana Ronalda po mnogima je najveća fudbalska u ovom vijeku, a kompanija Luj Viton objavila je video o tome šta se dešavalo iza kulisa.

Ronaldo i Mesi "zaigrali" su šah na viralnoj fotografiji u sklopu reklamne kampanje brenda Luj Viton. Na fotografiji prikazan je detalj u kojem legendarni dvojac razmišlja o narednom potezu na Luj Viton aktovci koja služi kao šahovska tabla.

Francuskom modnom brendu Luj Viton pošlo je za rukom nešto što nikome do sada nije. U svojoj reklamnoj kampanji privukli su dvojicu najvećih rivala i fudbalera koje je svijet vidio posljednjih decenija, a sve je prošlo pod sloganom "Pobjeda je stanje duha", odnosno "Victory is a state of mind".

Fotografija je objavljena samo dan prije početka Svjetskog prvenstva tako da su u francuskom modnom brendu razmišljali i o pravom tajmingu objave.

Dan poslije, Luj Viton je objavio vrlo zanimljiv snimak u kojem se može vidjeti kako je nastala kampanja, odnosno fudbalska fotografija vijeka koja će postati dio istorije.

Fotografiju je napravila svjetski poznata fotografkinja Anie Leibovic. Kako je sve izgledalo, možete pogledati u videu objavljenom na zvaničnom Jutjub kanalu Vitona.