Fudbaler Zrinjskog

Objavljeni novi detalji tragedije u Mostaru: Prijateljica pokušala zaustaviti Gazetu da skoči

  • Izvor: avaz
  • 21.11.2022.15:55

Nakon tragične vijesti koja je jutros potresla javnost o tome da je samoubistvo skokom sa osmog sprata zgrade u Mostaru počinio Karim Gazeta, fudbaler Zrinjskog, iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona je rečeno da je naložena obdukcija tijela koja će biti obavljena u srijedu.

Takođe, kako je rečeno za portal "Avaza" naložene su sve druge neophodne mjere i radnje, ali više informacija nisu mogli dati.

U Upravi Zrinjskog, kao i u cijelom Klubu su u šoku i u nevjerici. Ništa tokom jučerašnjeg dana kada je sa svojim kolegama proslavljao pobjedu nad Borcem iz Banjaluke nije slutilo na to da će nesretni dvadesetsedmogodišnjak oduzeti sebi život.

Tako je i na večeri koja je sinoć organizovana nakon utakmice kojom je Zrinjski ovjerio titulu jesenjeg prvaka Premijer lige BiH sve proteklo u odličnoj atmosferi.

S druge strane u policiji su jutros, odmah nakon uviđaja, ispitali osobe koje su s mladićem sinoć bile u njegovom stanu u zgradi "Orka" gdje je živio otkako je ljetos stigao u mostarski klub iz švicarskog Ksamaksa.

Podsjetimo, iz MUP-a HNK su jutros potvrdili da je, prema izjavi svjedoka Gazeta skočio sa osmog sprata zgrade.

Kako saznaje portal "Avaza", s njim u stanu su bile dvije Francuskinje, od kojih je jedna njegova prijateljica i jedna muška osoba. Nakon druženja, Gazeta je ostao u stanu sa svojom prijateljicom, a prema dosadašnjim informacijama iz izvora bliskih istrazi, s balkona je skočio nedugo nakon odlaska drugog para.

U jednom trenutku, prema dosadašnjim prikupljenim informacijama, nesretni mladić je istrčao na balkon i zakoračio preko ograde, nakon čega ga je prijateljica pokušala odvratiti od tog čina. Nažalost, u tome nije uspjela. I, ona je saznajemo, u velikom šoku, a za sada ništa ne upućuje na to da, eventualno, ima elemenata krivičnog djela.