ATV

Шок!

Одвео репрезентацију на ЕП, па стао пред камере и рекао: "Дајем отказ"

 • 21.11.2023. 09:14

Репрезентација Чешке се пласирала на осмо по реду Европско првенство, након убједљиве побједе против Молдавије од 3:0 и остварене друге позиције у групи Е.

Изабраници Јарослава Шилхавија су водили већ од 14. минута поготком Давида Дудере, а предност су повећали Томаш Чори у 72, односно Томаш Соучек у 89. минуту.

Ипак, овај врхунски резултат није био довољан разлог селектору Шилхавију да настави своје задатке и на предстојећем првенству.

Он је након утакмице у интервјуу за локалну телевизију открио како више не планира да води тим и да је поднио оставку и на тај начин је шокирао чешку јавност.

- Иако смо сада срећни, већ смо прије утакмице одлучили да не наставимо. Обавијестио сам о томе предсједника савеза Петра Фуску. Притисак је већ био огроман - понекад га нисам ни разумио. То је такође допринело нашој одлуци. Не ради се само о мени, већ имам цијели тим за имплементацију иза себе. Увјерен сам да смо посао урадили и да за собом остављамо добре резултате - изјавио је сада већ бивши селектор.

Он је на челу националног тима био преко пет година, а одлучио је да не настави са тим послом након скандала који је задесио екипу, када је ухватио три играча у ноћном клубу и касније их одстранио из тима, пише Телеграф.рс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 07:00 Емисија: АТВ јутро

  Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

 • 09:00 Серија: Превртљиво срце (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.