Objasnili odluku

Oglasio se FSS o odluci da Tadić ne nosi traku duginih boja

  • Izvor: Agencije
  • 01.11.2022.20:51

Generalni direktor Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, potvrdio je da se Orlovi neće priključiti navedenoj inicijativi a zatim je i obrazložio ovu odluku krovne organizacije srpskog fudbala.

"Tačno je da smo dobili upit da se priključimo inicijativu i da nismo na njega pozitivno odgovorili, jer smo fokusirani na fudbal. Sve što bi moglo da izazove provokaciju bilo koje vrste kod naše javnosti i navijača ili bilo shvaćeno kao vid politizacije je za nas neprihvatljivo", rekao je Šurbatović.

On je dodao i da FSS poštuje pravo slobodnog izražavanja stavova, ali da ne žele da učestvuju u stvarima koje nemaju veze sa fudbalom.

"Držimo čisto sportsku i politički neutralnu poziciju. Taj stav smo iznijeli i na sastanku u Dohi kada su inicirane razne ideje. Za univerzalne poruke tipa 'Stop war' i 'Peace' smo uvijek za, ali je pitanje trake duginih boja za naše društvo veoma osjetljivo i nepotrebno. Fokusirani smo samo na fudbal. Među našim navijačima ima pripadnika raznih društvenih grupa i vjerskih zajednica, mi poštujemo pravo na slobodno izražavanje stavova svakog pojedinca, ali ponavljamo - ove teme nisu primjerene fudbalu i stadioni nisu mjesto za takve stvari. To je stav FSS", rekao je generalni sekretar ove organizacije, prenosi "Sportal".

Pored Srbije, iz Evrope u kampanji "Jedna ljubav", neće učestvovali ni Hrvatska, Portugal, Španija i Poljska.


(Foto: Fudbalski savez Srbije)

Tagovi: