Trener FK Partizan

Petrić pred Kup: Nećemo biti kompletni

 • Izvor: B92
 • 27.09.2022.13:53

Trener Partizana Gordan Petrić rekao je da tim neće biti kompletan zbog odsutnih reprezentativaca u meču 1/16 finala Kupa protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice.

"Neće biti pun sastav, u posljednjih sedam dana naišao sam na situaciju koji nisam imao do sada. Mislio sam da pauza može mnogo toga da donese i donijela je, bilo je igrača koji nisu bili prisutni na treningu i ako mene pitate ove odložene utakmice su sada došle na naplatu", rekao je Petrić na konferenciji za novinare u Beogradu.

U šampionatu je dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u Ligi nacija, a Petrić je rekao da sada na naplatu dolaze sve utakmice koje su bile odložene u prethodnom periodu, od početka kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Da sam ja tada bio trener insistirao bih da igramo te utakmice u prvenstvu, bili bismo u nekom ritmu. Govorim o početku kvalifikacija za Ligu Evropa, sada sve to dolazi na naplatu. Sutra nećemo biti kompletni, bolje bi bilo da nismo imali utakmicu. Ali, šta je tu je, ovi koji su bili, imali su ciklus tri dana jačih treninga. Ono što imamo igraćemo, nadam se da će sve biti u redu. Igrači su spremni, koncentrisani, znaju šta nam donosi to takmičenje. Sutra ulazimo u ciklus od 14 utakmica", naveo je on.

Petrić je rekao da je Danilo Pantić prethodnih dana možda i jače trenirao i da se u ponedjeljak požalio na povredu zbog čega neće trenirati narednih sedam dana pa neće biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu u Sremskoj Mitrovici.

Uprkos tome što prethodnih dana nisu svi igrači bili na okupu, Petrić je najavio najjači tim u Sremskoj Mitrovici.

"Sutra ćemo igrati u najjačem sastavu, ko će dobiti prostor od mlađih vidjećemo na osnovu današnjeg treninga. Izlazimo u najjačem sastavu, ne zato što se plašimo protivnika nego da uđemo u ritam, pošto nas očekuje nedjelja-četvrtak. Nisu igrali prošle nedjelje, utakmica je dobro došla da svi koji budu mogli izađu na teren", rekao je on.

"Nije realno da igraju oni koji se večeras vrate iz reprezentacija. Možda neko bude na klupi, ali neću da zbog sutrašnje utakmice rizikujem naredni period. Imamo toliko igrača koliko imamo i oni mogu da iznesu tu utakmicu", dodao je trener "crno-bijelih".

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.