ATV

Просинечки добио судски спор пред ФИФА: Њему и помоћницима биће исплаћено 250.000 евра

 • Извор: Телеграф
 • 26.09.2023. 08:41

Роберт Просинечки, некадашњи тренер и играч Црвене звезде и тренер БиХ, добио је судски спор пред ФИФА против словеначке Олимпије из Љубљане. Он је послије растанка са клубом из престонице Словеније ријешио да своја права потражи пред челном организацијом.

Како наводе словеначки медији, клуб из Љубљане мораће да исплати Просинечком и његовим помоћницима износ од 250.000 евра, а он је био тренер овог клуба од марта до јула 2022. године.

У осам мечева освојио је двије трећине бодова, односно 16 поена са учинком од пет победа, једног ремија и два пораза. Смијењен је уочи почетка сезоне након сукоба са челницима клуба. Умјесто њега је на то место дошао Алберто Риера из Шпаније.

„Могу рећи да не знам да радим посао, али да нисам био поштен, то никако. Са већим лажовима и преварантима нисам никада радио, а радио сам са многима“, биле су тешке Просинечког када је напуштао клуб.

Он је ове сезоне кренуо као тренер хрватског Рудеша, али је послије катастрофалних резултата убрзо смијењен. На седам мечева узео је само један бод.


(Telegraf.rs) 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:40 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?