Portugalski fudbaler

Ronaldo: Prvenstvo Saudijske Arabije me pozitivno iznenadilo

  • Izvor: nezavisne.com
  • 23.03.2023. 11:05

Portugalski fudbaler Kristiano Ronaldo posljednje dane svoje sjajne karijere provodi u ekipi Al Nassra koja se takmiči u nacionalnoj ligi Saudijske Arabije.

Osim atraktivnog finansijskog aspekta, Ronaldov odlazak na Bliski istok donio mu je priliku da bude jedan od glavnih promotera fudbala u tom dijelu svijeta.

Nekadašnji as Sportinga, Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa svjestan je da s 38 godina ne igra u najjačem svjetskom takmičenju, ali o saudijskom nogometu ima pozitivne komentare.

"Saudijska Arabija ima vrlo konkurentnu ligu. Nije kao Premier liga, neću lagati, ali moram reći da me ovo prvenstvo pozitivno iznenadilo", rekao je peterostruki osvajač Zlatne lopte.

Od dolaska na Arapski poluotok Ronaldo je odigrao deset službenih utakmica i postigao 11 golova, piše N1.

"Za pet, šest ili sedam godina, ko god nastavi sa sadašnjim planom, Saudijska Arabija će imati četvrtu ili petu najbolju nacionalnu ligu na svijetu", rekao je Ronaldo.

Dotaknuo se i svog lošeg perioda.

"Nemam problema s time da kažem da sam imao lošu fazu u karijeri, ali ni vremena da za time žalim. Život ide dalje bez obzira na to ide li vam dobro ili loše i sve je to dio razvijanja. Kad smo na vrhu planine, često ne vidimo ono što je dolje. Nikad nisam iskusio ovo što sam proživio u posljednjih nekoliko mjeseci. Sada sam bolji čovjek", kaže Ronaldo.