ATV

Суноврат великог талента

Роналдо за њега говорио да је бољи него он, али се уништио

  • Извор: Агенције
  • 19.10.2023. 04:00

Мало ко данас може рећи да је Кристијано Роналдо рекао да је бољи фудбалер него он, али зато може његов сународњак Фабио Паим.

Свјетла будућност чекала је овог Португалца у свијету фудбала.

Са само 13 година зарадио је нешто више од 300.000 фунти док су многи навијачи путовали по Португалу гледајући га како игра.

Каријеру је уништио својим одлукама фокусирајући се на забаву, славу и новац јер док је његов пријатељ из дјетињства постао онај којег данас многи сматрају највећим свих времена, португалска легенда, он је пао у заборав.


Снимљена брутална туча усред града: 20 њих удара једног

Снимљена брутална туча усред града: 20 њих удара једног

Једна лоша одлука се надовезала на другу и тако све док није дотакао дно. Годину дана је, тачније 11 мјесеци, провео у злогласном затвору Каxиас и дословно посматрао Роналдове тренинге с Португалом.

Затвор се, наиме, налази одмах преко пута тренинг кампа португалске фудбалске репрезентације - Сидаде до Футебол .

Изузетан таленат

Њих су двојица били саиграчи у славној Спортинговој академији, а Паимов је талент био изузетан, велике су га ствари чекале. Потврдио је то и сам Роналдо који је 2003. потписавши за Манчестер Јунајтед изјавио:

"Ако мислиш да сам ја добар, причекај да видиш Фабиа Паима".


Инцидент на Тргу Kрајине: Синиша Штрбац пријетио силом

Инцидент на Тргу Kрајине: Синиша Штрбац пријетио силом

Говорећи за "Сан Спорт" гдје живи у Алгарвеу, Паим је потврдио ријечи португалског нападача који је овјенчан славом и који је уписан златним словима у историју европског и свјетског фудбала...

Посебан играч

"Био сам стварно посебан. Можда сад испадам нескроман, али истина је то што вам говорим", рекао је Паим, који не скрива чињеницу да сматра да је тада био бољи од самог Роналда и да је у својим рукама могао имати Златну лопту.

Тако, барем, он тврди...

"Кристијано је, уз сав свој труд и напоран рад дошао до нивоа који заслужује, али кад сам играо да сам имао исти труд и залагање био бих бољи од њега", рекао је Португалац, а затим додао:

"Ако говорим о техници, био сам бољи. Био сам мали Роналдињо. Али као што видимо, није техника та која нас води негдје, али да, тада сам био бољи од Кристијана. Вјерујем да би ми требао дати једну од својих Златних лопти!".

Никада није научио располагати новцем па је тако своју зараду трошио на ауте, жене и забаву. Фокус никада није био на фудбалу, а већ се, како каже, с 22 ментално пензионисао.


Народ прича: Људи из срца Посавине уз игру и пјесму говорили за АТВ

Народ прича: Људи из срца Посавине уз игру и пјесму говорили за АТВ

"Таленат је био овдје, али мој ум није. Размишљао сам само о женама и забавама, о свему осим о фудбалу", рекао је Паим.

Доживио крах

Крах у каријери догодио се 2019. када је ухапшен због посједовања 5 грама кокаина. Под сумњом за трговину дрогом провео је годину дана у затвору, затвору који је био смјештен недалеко од сједишта португалског фудбалског савеза.

Задњи клуб у којем је заиграо био је пољски трећелигаш ЛЗС Старовице, а крајем 2020. осврнуо се на свој боравак у затвору и осјећаје који су му се тада мотали по глави.

"Био сам тамо с разлогом и никада нисам помислио, 'Ах, Кристијано је тамо. И ја бих требао бити тамо. Затвор је био стварно тежак и тежак за мене и моју породицу. Али мени је било добро. Научио сам да оно што је лако није добро за тебе. И нисам више могао имати такав стил живота па морам радити и имати достојанство. Живот ми је сада мирнији. Сигуран сам да ћу направити још неке грешке јер сам човјек, али затвор није био мјесто за дјечака попут мене", изјавио је Паим.


Јутјуб почео са пријетњама због ад блокера

Јутјуб почео са пријетњама због ад блокера

У затвору је схватио шта је за њега најважнија ствар, а нису то били ни новац, ни жене, а ни забава, већ нешто сасвим друго.

“Породица је најважнија ствар", казао је Паим.

Без сумње се може рећи да је лекцију научио, а шта је све могло чекати Паима у фудбалској каријери више нико не може знати. Једно је схватио, а то је да срећу не чине велике ствари већ оне мале, али вриједне.

"Нисам знао шта значи срећа. Имао сам новац, али нисам знао шта значи јести добру храну и путовати. Данас знам шта значи бити сретан и сретнији сам с мање", објаснио је, преноси "Нет".

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Немирни (12+)

    Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

  • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

    Серија: Мочвара (16+) (Р)