ATV

Prvi poraz u finalu za Murinja

Sevilja osvojila Evropa ligu, slomili Romu na penalima

 • Izvor: ATV
 • 01.06.2023. 00:05

Sevilja je još jednom osvojila Evropa ligu nakon što su u finalu savladali Romu u penal seriji.

U penal seriji Roma je postigla samo jedan gol, a Montijel je presudio za još jedan istorijski trofej Sevilje i prvo izgubljeno finale Žozea Murinja.

Roma je krenula poprilično ofanzivno. Možda su iz Italije, ali je trener Murinjo. Ta ofanziva im se isplatila nakon greške na sredini terena. Manćini preuzima loptu i šalje dug pas koji prihvata Dibala. Nekoliko metara naprijed, dobar šut i gol za Romu. Nastala je opšta ludnica jer je Roma zagazila ka istorijskom uspjehu.

Ipak, iskusni Murinjo nije proslavio gol. Čak je i tjerao igrače svog tima da s mirom proslave jer je tek bio 35. minut.

I bio je u pravu Murinjo. Nije njemu ovo prvo finale, a ni prvi obračun sa Seviljom. Roma je podlegla pritisku, a asistent kod prvog gola bio je i tragičar. Manćini je loptu smjestio u svoju mrežu za 1:1 u 55. minutu meča.

Nizale su se šanse, Rakitić je sa velike udaljenosti pogodio stativu. Nekoliko puta je reagovao i VAR sa obje strane, gledao se potencijalni penal.  Ipak, sve je otišlo u produžetke.

Ofanzivno su igrali i jedni i drugi i produžetku, a Roma je opkolila Sevilju šest minuta prije kraja produžetka. Svaka šansa je bila opasna po gol Sevilje i sve je mirisalo na rimski pehar. Ofanziva nije uspjela, penali su odlučivali.

Fudbaleri Sevilje krenuli su prvi. Šutao je Okampos smireno i mekano u lijevu stranu, dok je Ru Patrisio završio na desnoj.

Iz Rome je Brajan Kristante bio prvi šuter i silovitim šutem u lijevu stranu slomio Onanu koji je i krenuo na pravu stranu. Jako, brzo i precizno.

Erik Lamela preuzeo je odgovornost za Sevilju. Isto jako i precizno, Patrisio pročitao stranu, ali gol za Sevilju.

Vučica šalje stopera i kapitena Manćinija. Kratak zalet, šut po sredini, Bono se baca, ali lopta je zakačila noge. Manćini još jednom tragičar za Romu.

Sljedeći je bio Ivan Rakitić i teniski rečeno, potvrdio "brejk" Sevilje.

Ibanjes se okušao kao treći izvođač i pogodio stativu, a Bono je pogodio stranu. Sevilja vodi sa 3:1.

A onda na meč loptu ne iskorištava Montijel. Šutao je slabo i brani Rui Patrisio. Roma je preživjela i ostala u igri. Međutim, sudija svira ponovo. Rui Patrisio je istrčao prije, penal se ponovio Montijel je bio precizan! Sevilja je osvojila još jednu titulu, a Murinjo izgubio prvo finale!


 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša

 • 21:46 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:26 Serija: Istine i laži (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 23:11 Serija: 1992 (12+)

  Serija '1992' je italijanska TV serija iz 2015. godine koju su kreirali Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi i Stefano Sardo, prema ideji Stefana Accorsija, a u režiji Giuseppea Gagliardija.