Liga nacija

Srbija dočekuje Norvešku

  • Izvor: sportklub.rs
  • 02.06.2022.12:31

Fudbalska reprezentacija Srbije poslije nepunih sedam mjeseci od nezaboravnog lisabonskog trijumfa, na stadionu „Rajko Mitić“ otvara drugi ciklus u „B“ diviziji Lige nacija protiv Norveške.

Stari rival, iz antologijskog „kovid baraža“, oktobra 2020, predstaviće se beogradskoj publici u dobro poznatom sastavu - vođenom od prekaljenog selektora Stalea Solbakena. Srbija, ipak, od tada nudi sasvim drugačiju i iz korijena promijenjenu sliku, djelimično izmijenjen tim i novi raspored snaga oko terena.

Zgusnut junski raspored, četiri utakmice u deset dana, opredijeliće sastav „orlova“ u mečevima sa Norveškom, Švedskom i dva sa Slovenijom. Prvi duel, sa Norvežanima na domaćem terenu, nalaže i najboljih 11. Selektor Dragan Stojković, uostalom, navikao je naciju da okosnicu time ne mijenja. Bez obzira ko je na suprotnoj strani.

U konkurenciji dvojice debitanata, na istovjetnoj, štoperskoj, poziciji, jedan od njih naći će se najvjerovatnije na terenu već u prvom susretu. Dresu startnog tima, za nijansu, ispred Erhana Mašovića, bliži je Strahinja Eraković.

Na gol će ponovo Predrag Rajković, čuvar mreže od povjerenja selektora.

Defanzivnu liniju, pored desnog štopera Nikole Milenkovića, činiće Miloš Veljković i Strahinja Eraković. Desnom stranom špartaće, najvjerovatnije, povratnik u najbolji tim, konačno oporavljeni Darko Lazović. Mjesto na suprotnom dijelu terena rezervisaće Filip Kostić. U centralnom dijelu igraće, već provjereni tandem Saša Lukić - Nemanja Gudelj.

Mjesto naprijed, poludesno, obezbijedio je kapiten Dušan Tadić, sa lijevog boka ofanzivne linije prijetiće Sergej Milinković Savić. Najistureniji u napadu biće ponovo Aleksandar Mitrović.

Početak meča na stadionu „Rajko Mitić“ zakazan je za 20.45. U isto vrijeme igraće Slovenija i Švedska.

Srbiju u nedjelju, na istom mjestu, očekuje duel sa Slovenijom, u drugom kolu četvrte grupe „B“ divizije Lige nacija.


(FOTO: Tanjug)