Bojan Krkić

Srbin za kojeg su govorili da će biti novi Mesi završio karijeru

  • Izvor: mondo
  • 23.03.2023. 17:17

Zvanično je gotova fudbalska karijera Srbina koji je trebalo da bude "novi Mesi".

Bojan Krkić Perez, sin nekadašnjeg srpskog fudbalera Bojana Krkića završio je sa aktivnim igranjem fudbala.

Momak koji je nekada blistao u "La Masiji", bio najavljivan kao nasljednik Ronaldinja i Lionela Mesija u Barseloni i budućnost španskog i svjetskog fudbala nikada nije dostigao predviđene visine i na kraju je njegov posljednji klub bio Visel Kobe iz Japana.

Sa samo 32 godine, nakon velike borbe sa depresijom, povredama i neispunjenim očekivanjima završio je karijeru i to objavio na konferenciji za štampu u Španiji. Pričao je o mnogim temama na tom obraćanju, ali je prvo istakao da ne planira da ostane u fudbalu. 

"Ambicije su mi veće od toga da nastavim da se bavim fudbalom", rekao je nekadašnji "vunderkid" Barselone.

Krkić je od malih nogu bio nevjerovatan golgeter, najbolji strijelac svih mlađih kategorija Barselone u kojima je nastupao, a onda je 2007. godine ušao u prvi tim. Pored Ronaldinja, Mesija, Davida Vilje, Tjerija Anrija, uspio je da nađe svoje mjesto u timu i do 2011. je na 163 meča za Barselonu postigao 41 gol.

Sada je govorio i o savjetima mladim igračima Barse. 

"Šta znači nositi grb Barselona na tvojim grudima? Hljade igrača bi željelo da igra za Barselonu,a mi već imamo mladiće koji su u prvom timu i moraju biti smireni i strpljivi", rekao je kada su ga pitali za savjet za Ansua Fatija, Gavija, Pedrija...

Iako je srpska javnost željela godinama da ga vidi u dresu Srbije Krkić je odigrao jedan meč za nacionalni tim Španije i nije želio da se predomisli i počne da igra za Srbiju.

Poslije Barselone nastupao je za Romu, Milan, Stouk, Ajaks, Majnc, Alaves, Montreal i na kraju Visel, ali nikada ga niko nije razumio kao njegov prvi trener.

"Trener koji mi je najviše značio bio je Frank Rajkard. Ne samo zato što mi je dozvolio da debitujem već i zato što sam kod njega imao kontinuitet", rekao je on. 

Na kraju, karijera nije pošla onako kako su se svi nadali, a Krkić je nekoliko puta javno priznao da je zbog toga imao ozbiljne mentalne probleme.

Barselona je na svom kanalu na YouTubeu objavila video zahvalnosti Bojanu Krkiću.


Tagovi: